ABD Başkanı Trump kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine yönelik tweet atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında beklenen telefon görüşmesinin gerçekleştiği açıklandı. 

SOÇİ ZİRVESİ KONUŞULDU!

Cumhurbaşkanlığının açıklamasında iki lider arasında, Suriye, Rusya'da düzenlenen Soçi zirvesi ve ikili ilişkiler konularının görüşüldüğü belirtildi. 

Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini söyledi" dedi.

'NET BİR ŞEKİLDE TALİMAT VERDİ'

Çavuşoğlu, "Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir" dedi.

İFADELERİNDEN MEMNUNİYET DUYDUK  UYGULAMADA DA GÖRMEK İSTİYORUZ

Biz bu ifadelerinden memnuniyet duyduk. Bize tehdit oluşturan ve Suriye'yi bölmeye çalışan bu örgüte silah verilmeyeceğinin sözünün net bir şekilde verilmesi bizi memnun etmiştir. Bunu uygulamada da görmek istiyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur.

GÖRÜŞMEDE 'FETÖ' DETAYI

Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine de değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cuhmurbaşkanlığı'ndan paylaşılan karede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesi objektiflere yansıdı. 

FOTOĞRAFTA MESAJ GİBİ DETAY: 57. ALAY SANCAĞI!

O fotoğraftaki 57. Alay Sancağı detayı ise dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı'nın makam odasında bulunan o sancağın anlamı çok büyük.

Öyle ki; Çanakkale Savaşı sırasında mevcudunun 3'te 2'si şehit olan ancak cepheyi terk etmeyen 57. Alay büyük bir kahramanlık örneği sergilemişti. Daha sonra birçok cepheye giden 57. Alay sergilediği kahramanlıklardan dolayı dünyada en çok madalyaya sahip ve en kahraman alay olarak nitelendirilmektedir.

Öte yandan 57. Alay'a saygıdan dolayı TSK'da hala 57. Alay bulunmamaktadır.