Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Korona Zirvesi sona erdi. Zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor..

 Açıklamadan satır başları şu şekilde: 

Ülkemizin de maruz kaldığı bu virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. 
bu süreçte, en büyük görev fert fert, milletimize düşüyor. Milletimin her bir ferdinden ricam Kovid-19 tehdidi geçene kadar mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamaları. Kontrol altında tutamayacağımız her türlü temas bizi virüs taşıyıcısı haline getirebilir. Kendimiz zarar görmesekte taşıdığımız virüsü Allah muhafaza sevdiklerimize bulaştırarak hastalanmalarına ölümlerine yol açabiliriz. 

Toplu ulaşım araçları ve kapalı mekanlar başta olmak üzere insanların çok yakın mesafede bulundukları ortam kullanıma açık her yer virüsün potansiyel yayılma alanlarıdır. 
Her hangi bir şekilde virüse maruz kalmış tek bir kişinin ikazları dinlemeyip gereksiz yere dışarda dolaşması halinde gün içinde yüzlerci kişiye bunu bulaştırma imkanı vardır. Vakit gönlümüzce gezme değil, tedbir, okuma dinginlik vaktidir. Vakit yapibelceğimzi her şeyi evimizden yapma dış dünya ile fiziki irtibatı asgariye indirmektir.