Erdoğan, dün, TGRT, Beyaz Tv ve Tvnet ortak yayınında, şunları kaydetti:

- EVET TIRMANIŞTA: Kamuoyu araştırmalarına da bakınca, artık şunu görüyoruz ‘evet’de çok ciddi bir tırmanma söz konusu. Kararsızlar ‘evet’ lehinde daha çok.

- KORUMALARI GÖRÜŞTÜ: (Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı’ndaki görüntüleri) Yanındaki korumaları darbe yapanlarla görüşmeler yapıyor. Şimdi, darbe yapanlarla o görüşmeler yapılıyor, ondan sonra da o araçla Bakırköy’e gidiyor. Sen, o arada 12 dakika bir görüşme yapıyorsun. Bu görüşmeyi kimle yaptın?

- ÜNİTER YAPI AÇIKLAMASI: Bir yalan daha söylüyor üniter yapı noktasında. Bizim bugüne kadar üniter yapı üzerinde olumsuz bir açıklamamız oldu mu? Hiç. Bu konuyla ilgili danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir.

- SIÇRAMA OLACAK: Pazar günü ‘evet’ çıkarsa, ekonomide çok ciddi bir sıçrama olacaktır. Türkiye bileklerindeki prangaları atacaktır.       

AB İLE MASAYA OTURACAĞIZ

(AB ile ilişkiler konusunda) Çok çok yüksek bir tonda ‘evet’ çıktığı anda Avrupa Birliği onlarla da oturacağız masaya. ‘Hadi bakalım, var mısınız yok musunuz? Bize hala kalkıp da afra tafra yapmayın. 54 sene bekledik, bundan sonra bekleyecek zamanımız yok. Oturun kararınızı verin, vermediğiniz takdirde biz kendi kararımızı vereceğiz.’ (Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun vize açıklaması konusunda) Tabii benim ihtimal dışı gördüğüm şeyler. Çünkü hep yalan söylüyorlar.

BAŞBAKANIN HAKKI

Balkon konuşması birinci derecede başbakanın hakkı. İnşallah bu konuşmasını yapar, daha sonra bir değerlendirme yaparız, bizim de yapmamız gerekirse yaparız. Yok yine bir yapalım dersek, inşallah Külliye’nin önünde halkımızla bir araya geliriz.

ADİL DEĞİL

(FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi konusunda) Bharara denilen o savcının görevden alınması olumlu adımlardan bir tanesi. Ama tabi Bharara’nın altı onun kendi ekibi. FETÖ ile ilgili atılan adımlar, gerek Rıza Zarrab’la ilgili atılan adımlar, bunları biz adil yaklaşım tarzları olarak görmüyoruz ve adaletin bir an önce tecellisi çok önemli. Mesela son zamanda Halk Bankası Genel Müdür Muavinimize yönelik yapılan işi de bizler adil bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Gerçekten düşündürücüdür.