Yüksek Seçim Kurulu’nca 30 Mart’taki yerel seçimlerin iptal edildiği 2 il, 7 ilçe ve 4 belde ile ara seçim yapılan 1 belde dün yeniden sandık başına gitti. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını evinden takip ederken, büyük önem verdiği Ağrı ve Yalova'da seçimi neden kaybettikleriyle ilgili geniş çaplı bir araştırma yapılmasını istedi.

GECEYARISI TALİMATI VERDİ

Ak Parti'de Yalova ve Ağrı şoku yaşanıyor. Başbakan'ın büyük önem verdiği bu iki ilden Yalova'nın CHP'ye Ağrı'nın da BDP'ye kaptırılması sonrası Başbakan Erdoğan konuyla ilgili kurmaylarına geniş çaplı bir araştırma yapılması talimatını verdiği ortaya çıktı. Haberler.com'un Ak Parti'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Erdoğan, tekrar edilen seçimlerde Ağrı ve Yalova'dan en az birini kazanmak istediği, ancak resmi olmayan sonuçlara göre bu iki ilin CHP ve BDP'ye kaptırılmasına oldukça sinirlendiği iddia edildi.

ERDOĞAN İSTİFALARINI İSTEYEBİLİR

Ak Parti'de Genel Merkez'in talimatıyla 30 Mart yerel seçimlerinde başarısız olunan illerdeki il başkanlarının istifaları gündemdeki sıcaklığını korurken, benzer bir durumun Ağrı ve Yalova'da da yaşabileceği belirtildi. Yapılacak itirazların neticelenmesinin ardından Başbakan Erdoğan'ın bu 2 ildeki il başkanlarının istifasını isteyebileceği ileri sürüldü.

AK PARTİ İTİRAZ EDECEK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı açıklamada "Bugün Yalova'da şu an kesin olmayan sonuçlar var ama Yalova halkımızın vermiş olduğu karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlar, Seçim Kurulunda gerekli itirazları yapıyor. 800-900 civarında oyla ilgili itirazlarımız baki" ifadelerini kullandı.