Başbakan Tayyip Erdoğan da Çiçek’in girişimini eleştirdi. Erdoğan toplantıda, Çiçek’in açıklamasında yer alan öneriler için, “Orada söylenenleri biz zaten yaptık. Keşke bunu, Meclis’teki partilerle de görüşüp öyle yapsaydı, o zaman Meclis’in ortak iradesini göstermiş olurdu, ama öyle olmadı” dedi.
Sürpriz olmuş
MKYK’da eleştirilere hedef olan Çiçek’in açıklamaları için Erdoğan da şu değerlendirmelerde bulundu:
“Zaten kendisi de söylüyor, vatandaş Cemil Çiçek olarak bu girişimi başlatmış. Ama keşke Meclis’teki partilerin grup başkanvekilleriyle görüşerek bunu yapmış olsaydı. O zaman bu, Meclis’in ortak iradesini göstermiş olurdu. Ama böyle olmadı. Zaten hiçbir partiden de destek gelmedi. Yapılması istenenleri de zaten biz hükümet olarak yaptık.”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de dün düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanı Çiçek’i eleştirdi: ‘‘Biz temenni ederdik ki herkesi terör karşısında ortak tavır takınmaya davet eden böyle mühim bir meselede, en azından partilerin grup başkanvekilleriyle bunu paylaşsaydı. Meclis’in iradesini yansıtan bir metin olarak yayınlanması belki daha doğru olurdu. Ama Sayın Başkan’ın bu irade beyanı, ulusal mutabakat metni örneği, bu teklif, çıkışı itibariyle iyi niyetlidir, son derece anlamlıdır. Ama usul ve yöntem itibariyle kendi içerisinde bazı sıkıntılar barındırıyor. TSK’nın, terörle mücadele eden kurumların bütün ihtiyaçları bugüne kadar en kamil manada karşılanmaktadır. ‘Bunlar karşılanmalıdır’ dendiği zaman sanki burada bir eksik varmış gibi bir tartışma zemini ortaya çıkar ki bu bence doğru değildir.”
Kaçırılacağım bilgisi geldi
Çelik, terör örgütünün kendisini kaçırma planı yaptığına ilişkin istihbaratla ilgili şunları söyledi: “Tedbirler alındı, alınıyor. PKK terör örgütü ve onun uzantıları maraza çıkarmayan Kürt’ü Kürt saymıyorlar. Bence bugün en önemli vazifelerimizden biri Kürtleri PKK’ya karşı korumaktır. BDP, PKK’nın yedeğinde siyaset yapmaktan vazgeçmelidir.”