AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akil insanlar konusunda yapılan tartışmaya değinerek, ''Akil insanlar grubuna karar verirsek, 780 bin kilometre kareyi kuşatacak bir adım atarız. Onlar bizim ancak müşavere heyetimiz olacaktır'' dedi.

Grup toplantısının son bölümünde 'Akil İnsanlar'la ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Akil İnsanlar diye bir çalışma yaptık mı? diye soru sordu. Erdoğan çözüm sürecinde 'Akil İnsanlar' komisyonunda yer alacak şahısların ne gibi özellikler taşıyacağını şu sözlerle açıkladı:

"YAZILANLARA BAKMAYIN"


"Gazeteler tutturmuş akil adamlar diye gidiyor. Bizim böyle bir açıklamamız oldu mu? Durumdan vazife çıkarmaktır bu. Şimdi bir kampanya tutturmuş gidiyor. Bazıları Akil adamlar, bazıları ise Akil insanlar diyor. Bunun kararını köşe yazarları veya medya veremez. Bunun kararını biz vereriz. Çözüm sürecinin sorumlusu biziz. Siz bizi izlemeye devam edin. Yazılanlara bakmayın."

"AKİL İNSANLAR KARAR MERCİİ OLMAYACAK"

"Bu işin içine hanımlar da dahil edileceği için Akil insanlar daha şık düşer. Buna karar verdiğimiz de tüm Türkiye'yi kapsayan kesim olacak. Üst düzey STK'lar bu işin içinde olabilir, Üniversite ve kanaat önderlerinden heyet oluşabilir. Görüşerek süreci başlatabiliriz. Bu grup asla karar mercii değildir. Biz kararımızı vereceğiz ve seçeceğiz. Toplumda karşılığı olan isimlerle Akil insanları oluşturacağız. "

AKİL İNSAN HERKESİME HİTAP EDECEK


"Akil insanlar grubuna karar verirsek, 780 bin kilometre kareyi kuşatacak bir adım atarız. Onlar bizim ancak müşavere heyetimiz olacaktır. Akil insanlar grubuna ihtiyacımız olabilir. Herkesimin de burada olmasını isteriz."