Konuşmasından satırbaşları...

Türkiye ile Azerbaycan iki kardeş millettir. Aramızdaki ortak bağlardan güç alan birliğimiz stratejik alanlar aulaşmıştır. Azerbaycan 21 yıl önce kurulduğu günden bu yana sürekli gelişmektedir.

Azerbaycan'ın ardından Ukrayna'ya geçeceğiz. Son 10 yıl içerisinden bunu çok açık ve net gördük ki ilişkilerimiz giderek artıyor. Geçtiğimiz süre içerisinde ilişkilerimiz her alanda artıyor. Ukrayna ile olan ikili ticaret hacmimiz 6,5 milyar dolara çıkmıştır. 2020 yılında 40 milyar dolara yükseltmek hedefimizdir. İki ülke arasında vize muafiyeti anlaşmasının yapılması önemli bir gelişmedir. Ukrayna ile geçtiğimiz sene teşhis ettiğimiz en üst düzey zeminini oluşturmaktadır.

Cuma günü ise Yalta'da olacağız. Yalta Avrupğa Stratejisi'nde onur konuşmacısı olarak bulunacağım. Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde bir araya gteleceğiz. Ukrayna'nın ardından Bosna Hersek'e geçeceğiz. İsa Bey'in ödülünü alacağız. Bosna Hersek yetkilileriyle görüşeceğiz

AFYON'DAKİ PATLAMA

Henüz kesinleşmiş bir rapor yoktur. Alandaki temizlik çalışmaları devam ediyor. 19 şehidimizin DNA testleri tamamlandı. Şehitlerimizin naaşlarının teslim edilmemesinin sebebi henüz çalışmaların tamamlanmamış oluşudur. Daha sonradan  mezarların açılması kötü bir durum olur. Afyonkarahisar'daki patlama üzerine, oradaki yetkililerden başta albay, yarbay, binbaşı ve astsubay olmak üzere 4 kişinin görevlerinden alınarak farklı yerlere tayinleri yapıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARI

İhmal mi sabotaj mı hepsinin çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar bitmeden açıklamalar yapmak durumdan bir şeyler çıkarma gayretidir.. Böyle bir durumun ardından konuşmak durumdan vazife çıkarmaktır. CHP lideri yüzde 99 sabotajdır diyor. Kim bu üst düzey komutan? Onu açıkla. Böyle tutarsız, samimiyetsiz ve böyle bir durumdan rant devşirmeye çalışmak gibi bir şey olabilir mi?

Bu eğer size ait değilse, çünkü tam sayfa bir haber. Çık o zaman bunu yalanla, yalanlamıyorsan o zaman demek ki sen bunu söyledin. Burada haklı olarak Silahlı Kuvvetler de böyle bir iftira karşısında yapması gereken yargı yoluna gitmektir ve yargı yoluna da gidecektir. Hükümet olarak biz de yargı yolunu ayrıca açık tutuyoruz

GENELKURMAY VE VALİNİN HEDİYELEŞMESİ

Valimiz böyle hassas bir konuda çok daha duyarlı davranması gerekirdi. Valimizle Genelkurmay Başkanı'nın buluşması doğal bir durumdur. Hediyeleşme yanlıştır. Fotoğraf çektirmek ayrı bir yanlıştır, yayınlamak ayrı bir yanlıştır.