Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin halka hitap etti. Konışmasında CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, HDP'nin "Gezi olaylarını desteklemenin bedelini ödeyeceğini" vurguladı.

"IRKÇI GEZİ OLAYLARINA SAHİP ÇIKMANIN BEDİLİNİ SANDIKTA ÖDEYECEK"

"Fakat bu HDP çıkıyor, o zalimle işbirliği arayışlarına giriyor. CHP ile ittifak yapamayınca da kendisi aday oluyor. Göreceksiniz benim doğulu, güneydoğulu kardeşlerim de bu adaya gereken dersi vereceklerdir. HDP'nin adayı CHP ile ittifak arayışlarına girmenin, ırkçı Gezi olaylarına sahip çıkmanın bedelini göreceksiniz, sandıkta ödeyecek. Şimdi rahatsız olmuşlar bana saldırıyorlar, hakaret ediyorlar. Niye biliyor musunuz? Dedim ya tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bunları rahatsız ediyor. Niye? Biz, tek millet derken ne diyoruz? Bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla Romanıyla biz yaradılanı, Yaradandan ötürü seviyoruz. Tek millet, sizin etnik yapınız bu olabilir ama biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında tek milletiz. Bu bayrağa alternatif bayrak olamaz. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin simgesi. Bu HDP'lileri bu bayrağımıza alternatif çıkaramazsınız.

"MİLLET ÇANKAYA'YA SAKSI SEÇMİYOR"

Başbakan Erdoğan, bir Cumhurbaşkanı adaylarının, "Benim görevim o işlerle uğraşmak değil" ifadelerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu millet, 10 Ağustos'ta Çankaya'ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor kendi başkanını seçiyor. Bu devletin başı olmanın yanında başkomutan. Aynı zamanda yürütmeye istediği zaman müdahale edebilecek. Anayasanın verdiği yetkiler var bu yetkileri kullanacak. Hayatında en ufak bir mesuliyet almamış kişilerden bu ülkeye Cumhurbaşkanı olur mu? Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. Yok şunu yaptım diyor, yok bunu yaptım, yaptığın hiçbir şey yok. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikleri sürece bunlardan bir şey olmaz. Biz damdan düştük, biz bu toprakları eşeleye eşeleye geldik. Ömrümüz 40 yıl siyasetle geçti. İşte İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra susuzluk kaldı mı, çöp dağları kaldı mı, hava kirliliği kaldı mı, işimiz bu. Dertliyiz dertli, millete sevdalıyız sevdalı. Bizim farkımız bu."

"CHP VE MHP GENEL BAŞKANLARI PENSİLVANYA İHANET ŞEBEKESİNİN DİZİNDE OTURUYOR"

Erdoğan Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP ve MHP'ye 'de yüklendi:

"CHP ve MHP genel başkanları Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dizinde oturuyor, dayatmaya izin veriyor. Bunlara gereken cevabı 10 Ağustos'ta seçimlerde verilecek. Bunlar milleti her zaman koyun yerine koydular. 10 Ağustos'ta Pensilyanva partilerine milletim gerekeni sandıkta söyleyecektir."

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDA ÖNE ÇIKAN BAZI BAŞLIKLAR ŞÖYLE:

"Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı, bir kez daha masum çocukları, plajda oynayan çocukları vurdu. Masum kadınları, insanları katletmeye başladı. Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrail kadın milletvekili çıktı, 'bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın. Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı, niye çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar"

"Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala 'İsrail'in savunma hakkı' var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor"

"Müslüman kadının karnına ateş et, bir kurşun ile iki can diye tişört yaptırmışlar. Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum"

"Ben vatandaşlarıma sesleniyorum; vatandaşımız olan, Türkiye'deki Musevilere yönelik herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Niye? Onlar bu ülkenin vatandaşıdır, bu ülkenin vatandaşı olmaları hasebiyle onlar şu anda bizim güvencemiz altındadır. Bizim hedefimiz İsrail'in zalim yönetimidir, terör estiren yönetimidir, biz onu hedef alarak konuşmalıyız, onu hedef alarak uluslararası çalışmalarımızı yönetmeliyiz ve İsrail halkını kendi yönetimine karşı tavır almaya davet etmeliyiz"

"İsrailli çocuklara ağlıyordu, İsrailli çocuklar için taziye yayınlıyordu, Mavi Marmara'nın Gazze'ye gidişini eleştiriyordu. Kim? O, Penslivanya'daki zat. Şimdi ne yapıyor? Gazzeli çocuklar için ağladığını gördünüz mü, duydunuz mu, Gazzeli çocuklar için taziye yayınladığını duydunuz mu, İsrail'i eleştirdiğini gördünüz mü? Yapamaz, ipini tutan efendisini eleştiremez."