Euroleague'de geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan Galatasaray-Kızılyıldız maçının öncesinde Marko Ivkovic adlı Sırp taraftar bıçaklanarak öldürülmüş, sarı kırmızılı takımın antrenörü Ergin Ataman'ın bu olaylar sırasında sarf ettiği sözler Sırplarda büyük öfke yaratmıştı.
Sırp taraftarlar dün Türkiye-Sırbistan maçından önce Ergin Ataman'ın oturduğu bölümün arkasında, Marko Ivkovıc ile ilgili tezahüratlar yaptı. Sırp basınındaki haberlere göre Ataman'ı protesto eden taraftarlar, sonrasında buradan uzaklaştırıldı.

FIBA YETKİLİLERİ MÜDAHALE ETTİ
Tribünlerdeki bu hava, salondaki FIBA yetkililerini rahatsız etti. Yetkililer maçın başlamasına kısa bir süre kala bu bölüme giderek Sırp taraftarlarla tartıştı ve sonrasında Sırpları buradan uzaklaştırarak farklı bir bölüme alınmalarını sağladı.
Sırpların maç boyunca Ataman aleyhinde tezahürat yapmaya devam ettikleri belirtildi. Berlin'de büyük bir Türk nüfusunun yaşadığı, ancak dünkü maç iş saatine denk geldiği için tribünlerde Sırbistan üstünlüğü oluştuğuna dikkat çekildi. (Milliyet)