Gazete, yerel ve diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, önceki akşam Uluslararası Şam Havaalanı'ndan kalkan iki askeri jetin, Esad ailesi ve üst düzey yöneticilerinden çok sayıda kişiyi bilinmeyen bir ülkeye götürdüğünü ileri sürdü. Uçakların nereye gittiği bilinmezken, gece yarısından sonra havalanan iki uçağın ülke hava sahasını terk edip uluslararası hava sahasına girene kadar bütün Suriye'de elektriklerin kesik olmasının dikkat çektiği vurgulandı.

VENEZUELA'YA MI GİTTİ?

Haberde 'Bazı kaynaklar Beşşar Esad, eşi Esma, çocukları Kerim ve Zeyn ile annesi ve Esad'ın bazı yakın akrabalarından bir kaç ismin bu iki uçakla yurtdışına gittiğini söyledi' ifadeleri kullanıldı. Kalkan iki jete Mig savaş uçaklarının da eşlik ettiği ve kaçışa operasyon süsü verildiği kaydedildi. Önceki gün de İsrail'in Haaretz gazetesi Esad'ın Latin Amerika ülkelerinden Küba, Ekvador ve Venezuela'ya sığınma talebinde bulunduğunu yazmıştı. Gazetenin haberinde, İran ile çok yakın ilişkilere sahip olan Devlet Başkanı Hugo Chavez nedeniyle Venezuela'nın Esadlari kabul etmeye en yakın ülke olduğu kaydedilmişti.

Clinton'dan kritik üçlü görüşme

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi ile Dublin'de Suriye'deki durumu değerlendirmek için bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa turunda olan Clinton'ın, İbrahimi'nin daveti üzerine, dün Rus mevkidaşı Lavrov'un da katılımıyla İrlanda'nın başkenti Dublin'de 3'lü görüşme yaptı. Bakanlık, görüşmede, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kimyasal silah kullanma olasılığının ve ülkedeki olayların ele alındığını kaydetti.

Kimyasal silahlar kullanıma hazır


ABD'li yetkililer, Suriye ordusunun kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmaya hazır olduğunu belirterek, Suriye lideri Esed'in talimatını beklediklerini öne sürdü. Amerikan NBC televizyonuna konuşan yetkililer, öldürücü bir sinir gazı olan Sarin dolu başlıkların, bombalara yerleştirildiğini belirtti. Amerikalı yetkililer geçtiğimiz salı günü, Suriye'nin, elindeki kimyasal maddeleri öldürücü hale getirecek karışım işlemine başladığına dair bir kanıt olmadığını belirtmişti.