Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde iki hafta önce bıçaklanarak öldürülen Orhan Demirtaş'ı eski sevgilisi Emine A.'yı telefonla arayarak rahatsız ettiği gerekçesiyle Emine A.'nın eşi ve yanında çalışanlar tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Gebze’de, 20 Eylül günü evinde elleri kolları bağlandıktan sonra öldürülmüş olarak bulunan Orhan Demirtaş’ın katil zanlısı olduğu iddia edilen eski sevgilisi ve sevgilisinin eşinin de aralarında bulunduğu 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Gebze’de, 20 Eylül tarihinde evinde öldürülmüş olarak bulunan Orhan Demirtaş’ın cinayet zanlısı olduğu öne sürülen 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Rize Belediyesi’nden emekli olan 57 yaşındaki Orhan Demirtaş’ın askerdeki oğlu C.D, babasına ulaşamayınca akrabalarını aradı. Eve polis eşliğinde giren akrabaları Demirtaş’ı ölü buldu.

KAPI KOMŞULARI ÜZERİNDE

İncelemelerde maktulün kanlı elbiselerini evin bodrumunda ele geçiren ekipler, Demirtaş’ın komşuları üzerinde yoğunlaştı. Polis, Orhan Demirtaş’ın kapı komşusu Emine A (32) ile bir süre sevgili olduğu ve birliktelik yaşadığını belirledi. Bir süre sonra Emine A, Tokat’ta otoparkçılık yapan Melih A (44) ile evlendi ve Tokat’a yerleşti. Emine A.’nın başkasıyla evlenmesine rağmen Orhan Demirtaş, eski sevgilisini ve Melih A’yı sürekli telefonla rahatsız etti.

Tacizden sıkılan Melih A., Emine A.’nın Gebze’de yaşayan kardeşi Emre I (27)’yı aradı ve durumu anlattı. Melih A, Tokat’taki otoparkında birlikte çalıştığı Zeki B.(25) ve Sezai A (27)’yı Gebze’ye gönderdi.

KUŞ TUZAĞI

İki otopark çalışanı, Emre I ile Orhan Demirtaş’ı öldürme planı yaptı. Plan çerçevesinde Emre I. evinde beslediği kuşu Orhan Demirtaş’ın balkonuna attı ve kuşu almak için Demirtaş’tan yardım istedi. Başına geleceklerden habersiz kapıyı açan Demirtaş, önce darp edildi ardından bağlanarak bıçaklandı. Olayın ardından Zeki B. ile Sezai A. Tokat’a geri döndü.

Emre I da İstanbul Kartal’da bulunan akrabasına gitti. Polis ekipleri Orhan Demirtaş ile Emine A’nın ilişkisini tespit etti. Tokat’a giden polis ekipleri Melih A., Emine A., Zeki B. ve Sezai A’yı Tokat’ta, Emre I.’yı İstanbul’da gözaltına aldı.

İl Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 5 zanlının cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri ve pişmanlık duydukları öne sürüldü. Melih A’nın olayın azmettiricisi olduğu, cinayeti Zeki B. ile Sezai A’nın işlediği ve Emre I’nin sadece evi gösterdiği öğrenildi. Polisteki işlemleri tamamlanan biri kadın 5 zanlı, Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.