Eski Ülkü Ocakları Başkanı Trabzonlu Suat Başaran, Marriott Otel'de düzenlediği basın toplantısında, "Biz Türk milletine aşk ile bağlı ülkücüler olarak bu milletin her sorununu çözebilir. Başbuğumuzun emaneti Milliyetçi Hareket Partisi'ni onun gösterdiği hedefler doğrultusunda yeni ufuklara taşıyabiliriz" ifadesini kullandı.
Olağanüstü kurultay toplanması yönünde irade beyan ettiğini hatırlatan Başaran, imza sürecine de destek verdiğini söyledi. Siyasi hareketlerinin büyük risk altında olduğunu belirten Başaran, "Üslupsuzluk ve ölçüsüzlük, yarınlarda bir arada omuz omuza yürümek durumunda olan ülküdaşlarımız arasında yeni kırılmalara yol açacak tarzdadır. Tekrar vurguluyorum, ölçüsü kaybolmuş bir mücadelenin sonunda kazanan olmayacaktır. O yüzden başta Genel Merkezimiz olmak üzere bütün ülküdaşlarımı sağduyuya davet ediyorum" diye konuştu.
Ülkücülerin bu ülkedeki her makam ve mevkiye layık olduğunu vurgulayan Başaran şöyle devam etti:
"Ülküdaşlarımla yapacağımız istişarenin neticesi olarak ülkücü iradenin üzerime yükleyeceği her görev gibi genel başkan adaylığı da benim için mukaddes bir vazife olacaktır."