Estetik ameliyatlar, yüz, boyun, kulak, burun, çene, bacak, kalça, göğüs gibi pek çok noktaya uygulanır. Estetik operasyonların günümüzde yaygınlaştığı ve hemen her insanın tercih ettiği artık bilinen bir gerçek.

Estetik Cerrahi Birçok Zaman Kurtarıcı Olmuştur
Estetik ameliyatı kimi zaman zaruri kimi zaman güzel görünmek amaçlı yapılan bir operasyon sürecidir. Genelde yanıklarda ve deforme olan bölgelerde yapılan estetik zaruridir. Eskilerde bayanların daha çok tercih ettiği bu operasyonlar günümüzde erkekler için de artık revaçta. Özellikle erkekler için saç ekimi operasyonu çok sık başvurulan bir yöntem olarak karşımıza çıkmakta. İkinci sırada erkekler için burun estetiği de çok tercih edilmekte. Yüzümüzün tam ortasında bulunan organın düzgün bir şekilde olması bütün görüntüyü hemen etkilemekte. Bu nedenle artık bayanlar kadar erkekler de bu operasyon için bıçak altına yatıyor. Kadınlar için ise burun estetiği artık kaş aldırmaktan farksız hale geldi. Hemen bir saatte acısız ve ağrısız bir şekilde yapılan burun estetiği operasyonu kadınlar için vazgeçilmez bir güzellik operasyonu.

Bütün Kadınlar Güzel Görünmek İster

Güzel görünmek güzel hissetmenin bir parçasıdır.

Tabi ki estetik operasyonlarını çocuk oyuncağı haline getirmek manasızdır ama güzel bir görünüme sahip olmak her kadının ve erkeğin isteyeceği bir seçenektir. Çok rahatsız olunan bir görüntüyü değiştirmek istemek ve hayatından o rahatsızlığı kaldırmak uzmanlar tarafından gerçekleştirilebilecek bir durum. Yeni teknolojiler, sağlıkta atılan yeni adımlar uzmanlaşan ekipler ve tercih edilen bir süreç olduğu için artık bu operasyonlar çok basit. Günübirlik veya bir günde ağrısız acısız şekilde yapılan ameliyatlar işin artık kolaylaştığını göstermekte.

Çok Farklı Alanlarda Uygulanmaktadır

Çok bilinen göğüs büyütme ve küçültme ameliyatları, burun ameliyatı dışında kulak küçültme operasyonları, bacak eğriliği düzeltme operasyonları yeni yeni tercih edilenler arasında. Bu kadar hızla gelişen estetik cerrahi en büyük gelişimini son yüzyılda gerçekleştirmesinin yanında yıllar içinde değişen güzellik anlayışına da ayak uydurmak zorunda kalmıştır. 1960'lı yıllarda aşırı derecede zayıf olmak popülerdi. O günün estetik standartlarına göre çok zayıf olan mankenler top model sayılmaktaydı (son yıllarda sıfır bedenin -32 beden- tekrar popüler olmasına şahit oluyoruz). Daha sonraki yıllarda estetik anlayışı çok değişmiştir. Örneğin 1980'lerde kalın kaşlı bayanlar popüler iken bugün bayanlar kaşlarını aldırarak şekil vermekteler. Kalın kaşlı olan ve seksenli yılların estetik anlayışını yansıtan ünlülere en iyi örnek Brook Shields'dır. Estetik ve güzellik kavramı yıllar içinde değişikliğe uğradığı gibi toplumdan topluma da değişir. Örneğin, bazı Afrikalı kabilelerde dudaklara geniş tahta daireler geçirmek, boyunlarına çok sayıda halka takmak ve kulak memelerine ağır takılar takmak makbuldür. Eskiden Çin'de de bayanlar arasında küçük ayaklı olmak makbuldü. Bayanlar bu uğurda ayaklarını daha küçük yaşlarda sıkı sıkı bağlıyorlardı ve ayaklarında anatomik ve ortopedik bozukluklar gelişmesi pahasına küçük ayaklara sahip oluyorlardı. Bugün yasaklanmış olan bu geleneği halen sürdüren Çinliler vardır. Günümüzde neyin estetik olarak kabul edildiği halen tıbbi platformda tartışılmaktadır. Plastik cerrahi dergilerinde yayınlanan makalelerde kaşın şeklinin ne olması gerektiği, ideal bir burun formunun nasıl olması gerektiği hala tartışılmaktadır