İşyerlerini ateşe veriyor, vatandaşın canınhiçe sayıyorlar. Bunu yaparken de örgüt yandaşlarına, ceza almayacakları propagandası yapılıyor. Ancak durum hiç de göründüğü gibi değil. Yasadışı gösterilerde çevreye verilen zarar, örgüt yandaşlarından tahsil ediliyor.

Cezaların tahsil edilmesi terör örgütünde rahatsızlığa yol açtı. Durum yasal dinlemelere takıldı.

İşte o konuşmalar;

KADIN-- "İşte para cezası olduğu zaman, sanılıyor ki gayet doğal bir şey. Aslında ailelerin belini büken para cezalarıdır yani."

ERKEK-- "Galiba cezalar tümünün yakınına geliyor."

Devletin yasadışı olaylarda zarar gören vatandaşlara ödediği parayı, olayın faillerine ödetmesi örgüttekilerin gözünü korkuttu.

ERKEK-- "Ondan sonra İçişleri Bakanlığı bu ailelere şey çıkarıyor. İşte bunun, ödenen paranın karşılığının. Bu davada örneğin suçlanmış olayla ilgili, suçlanmış bu çocuklar. Olayla ilgili olarak işte tazminat cezası geliyor bu sefer."

Cezalar karşısında çaresiz kalan örgütün çözüm arayışı için bazı gazetecilerden yardım aldığı ortaya çıktı.

Yapılan takiplerde terör örgütü üst yapılanması KCK'lı bir şahıs, tazminat cezasına çarptırılan örgüt yandaşını, bir gazeteci ile görüştürdü.

Şahıs, bölücü örgüt yandaşına, gazeteciyi "bize yakın" diye tanıtıyor.

X ŞAHIS-- "İstanbul'da bize yakın, tamam. Babanı, baban konuşur mu? Ya bak ceza almışsınız, cezayı gidip bir de, e parayı sizden alacaklar işte. Tamam sen konuş."

Ceza alan bölücü örgüt yandaşı ile konuşan gazetecinin, tazminat cezalarının kaldırılması için kamuoyu oluşturmaya çalıştığı ortaya çıkıyor.

GAZETECİ-- "Size para cezaları gelmiş ya, kamu malına işte, özel mülkiyete filan zarar vermekten."

ŞAHIS-- "Evet."

GAZETECİ-- "Bunu gündeme getirmeye çalışıyoruz da, hani bu cezaların iptal edilmesi için."

GAZETECİ-- "Tamam. Sen neyle suçlandın, kamu malına zarar vermek var mı suçlamaların arasında?"

ŞAHIS-- "Şey, ee, hayır, kamu malı değil de vatandaşın malına zarar verdim yani."

GAZETECİ-- "Kaç yaşındasın?"

ŞAHIS-- "Onyedi."

Daha sonra gazeteci ile şahıs arasında anlamlı bir konuşma geçiyor.

Şahıs, vatandaşın malına zarar verdiği için tazminat cezası alan bölücü örgüt yandaşının mağdur gösterilmesini istiyor gazeteciden.