5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan müebbet hapsi istenen 44 yaşındaki M.A.Ş., tekrar hakim karşısına çıktı. Mudanya'daki bir restoranda Eskişehir-Trabzon maçını izlerken küfürleşme yüzünden çıkan tartışmada, eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'i (58) 4 kurşunla vurarak öldürmekle suçlanan sanık M.A.Ş'nin bugünkü duruşmasında, mahkeme olay günü görev yapan 6 polisi şahit olarak dinlendi.

Polis memurlarından B.T., cinayetin ardından olay yerine gittiklerini belirterek, "Biz olayın ardından verilen eşkal doğrultusunda sanığı yakaladık. Biz onu gözaltına aldığımızda sanık cep telefonu ile görüşüyordu. Bu esnada cep telefonuna el koyduk. Bize Mehmet Gedik'in ölüp ölmediğini sordu. Biz de telsizden geçen anonslardan gelen bilgiye göre hayatını kaybettiğini söyledik. Sanığın cep telefonuyla kiminle konuştuğu konusunda bir araştırma yapmadık" dedi.
Dinlenen diğer polis memurları da olay anını görmediklerini, sadece olay yerinde gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını anlattı.

"KAYIP OLAN ÜÇÜNCÜ SIM KARTIN BULUNMASINI İSTİYORUZ"
Duruşmaya, maktul Mehmet Gedik'in eşi Z. Gedik (53) ve oğlu A.O. Gedik (25) de müşteki olarak katıldı. Müdahil Vekili Hakan Dinçtürk, olayın ardından yakalanan sanığın cep telefonu ile konuştuğunun şahitler tarafından da görüldüğünü belirterek, "Ele geçirilen cep telefonundaki SIM kart ile ilgili Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) gelen raporda, olay günü bir konuşma yapılmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca olay sırasında sanığın yanında bulunan kız arkadaşı G.B'nin kullandığı telefondan edindiğimiz bilgiye göre de sanığın başka bir hat kullandığı anlaşılmıştır. O hatta TİB'den gelen rapora göre, o gün saat 20.08'de bir görüşme yapıldığı anlaşılmıştır. Sanık, şahitlerin beyanlarına göre yakalandığında cep telefonu ile konuşuyormuş. Polisin yakalama tutanağına göre sanığın saat 22.30 sıralarında yakalandığı belirtiliyor. Ancak bu SIM karttan da en son saat 20.08'de görüşme yapılmış. Dolayısıyla sanığın yakalandığı sırada konuştuğu cep telefonuna takılı bulunan 3. bir SIM kartın akıbetinin araştırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı Kenan Aşık ise, konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirttiği eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın şahit olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, Ankara'da ikamet ettiği belirtilen Aşık'ın talimatla ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.