Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook, yurttaş gazeteciliği ve kolektif habercilik mottosuyla paylaşımlarda bulunan Ötekilerin Postası hesabını dokuzuncu kez kapattı.

Geçtiğimiz aylarda Gezi eylemleri, üniversite protestoları ve yerel seçimler öncesinde de kapatılan Ötekilerin Postası, yeni Facebook sayfalarını Twitter üzerinden duyurma yoluna gitti.

Daha önce ‘pornografik içerik‘ gibi nedenler öne sürülerek kapatılan hesabın bu kez neden engellendiğine dair Facebook’tan açıklama yapılmadı.

'BU KURGU İKİ SENEDİR DEVAM EDİYOR'

Genellikle Kürt hareketi ve kadın haberleri nedeniyle nedeniyle şikayet aldığı belirtilen Ötekilerin Postası’nın websitesinden bir açıklama yapılarak, “Günde yüzbinlerce okuma oranlarına geldiğimiz an sayfa tekrar tekrar kapatılıyor. Kapatılır kapatılmaz da sahte sayfalardan ‘itibar kaybetmemiz’ için yayınlar yapılıyor açıkça bazı siyasi görüşler öne çıkarılarak toplumun diğer ötekilerinin tepki göstermesi hedefleniyor. Bu kurgu yaklaşık 2 senedir devam ediyor” denildi.

ÖTEKİLERİN PORSTASI SUSTURULAMAZ

‘Dokuzuncu köyünden de kovulan‘ Ötekilerin Postası 10′uncu Facebook hesabını Twitter üzerinden duyururken, ‘Ötekilerin Postası Susturulamaz’ şeklinde başlatılan kampanyayla Facebook’un uyguladığı sansür protesto edildi.