Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:
Bugün yaşadığımız örnek dikkat çekiciydi. Sabah sahte belge yayınlandı. Kamuoyununa gizli diye sunuldu. Amaç güven kaybı yaratmaktı. Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz. Tedbir ve panik birbirinin zıttıdır. Halkımız haber kaynakları konusunda çok dikkatli olmalı.

Unutmamalıyız bugünler böyle sürüp gitmeyecek. Halkımızın sağduyusu devletimizin organizasyon gücü kadar önemlidir.


Bilim kurulunda alınan yeni kararlar;
Laboratuvar sayımızı 6'dan 16'ya devamında bu sayıyı bütün büyükşehirlerde çalışmaya gerçekleştireceğiz. Test daha çok sayıda şehirde yapılacak.

Umreden gelen vatandaşımızı gözleme aldık. 7. veya 8. gün taramadan geçirilecekler. Sağlık Bakanlığı iletişim hattımız korona danışma hattı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut. Bu akşam rakamı açıklamış olacağım. Şu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Bu süreçte solunum sıkıntısı olan hastalarımız var.


Mısır, İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuş yasağı konuldu. (Salı 08.00'den itibaren) Böylece uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20 oldu.

Biz ne kadar bu dönemde yapılması gerekenleri yapma noktasında hassas davranırsak bu 1,5-2 aylık zamanın bu salgını aşmak için çok önemli olduğunu söylüyoruz.