'Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir' sözleri ile tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü piyanist Fazıl Say'ın yargılanmaya başlanıyor.

Yazdığı yazılar başına dert olan Say'ın 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.


NE YAZMIŞTI?

Ünlü Piyanist Say bir sosyal paylaşım sitesine “Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?”, "Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?” ve "Tanrı; uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi, yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi ? Bunu da düşün!" şeklinde yazılar yazmıştı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEMİŞTİ

Yazdıkları tepki çeken ve ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Say, başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermişti.
Fazıl Say, 15 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan’a verdiği ifadesinde bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan söz konusu yazıları kendisinin yazdığını ancak bu yazıların büyük kısmının alıntı olduğunu öne sürerek suçlamayı kabul etmemişti.
Soruşturma kapsamında Say hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede Say’ın ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' suçlamasıyla 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 19. Sulh mahkemesi Say’ın duruşmaya gelmesi için davetiye çıkarmıştı.