Ankara-Konya Karayolu'nda bir ineğe çarpan yolcu otobüsü şoförünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu araç devrildi. Kazada 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Kaza saat 05.30 sıralarında Ankara-Konya karayolunun 39'uncu kilometresinde meydana geldi. Balıkesir'den Hatay'a giden Erdinç Evim, yönetimindeki77 BN 325 plakalı yolcu otobüsünün, önüne bir anda çıkan ineğe çarptı. İneğe çarpan otobüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi. İhbar üzerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Feci kazada, 4 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.  Kazadan yara almandan kurtulan yolculardan Muhammet Demir,  "Arada kestiriyordum. Bir ses duydum, herkes bağırmaya başladı. Otobüs şiddetli bir şekilde sallandı. Sonra yan yattı. Biri yanımdaki yolcu olmak üzere 4 kişi ölmüş. Otobüs İneğe çarptıktan sonra şüför kontrolünü kaybedince araç yoldan çıkarak devrilmiş" dedi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Bu arada otobüs kazasının olduğu bölgede meydana gelen ikinci bir kazada ise 4 kişi yaralandı.

Olay yerinde ikinci kaza

Bu arada olay yerinde ilk yardım ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü sırada sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 06 ML 81 plakalı otomobil yol kenarında park halinde olan 06 AH 4124 ve 34 LE 3913 plakalı otomobiller ile yayalara çarptı.

Söz konusu kazada ise aralarında İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibini taşıyan aracın sürücüsü Pehlül Kurt ile 3 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Alkollü olduğu iddia edilen otomobilin sürücüsü ise yaralı yakınlarının tepkisi üzerine jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kazanın meydana geldiği Ankara-Konya karayolunun Gülbağı mevkisinde ulaşım yaklaşık 3 saat süreyle tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.