Ferhat Akmermer Kimdir? Ferhat Akmermer Kayseri'de doğmuş eğitim hayatına ise 1988 yılında Hacı Ali Karamercan İlköğretim Okulunda başlamıştır. Daha sonra ise Orta öğretim eğitimi aldıktan sonra ise Kayseri İmam Hatip lisesini bitirip yüksek öğretim eğitim hayatına Eskişehir'de başlayıp başarılı bir şekilde Anadolu Üniversitesin'de İşletme Fakültesi’nde tamamlayarak 2000 yılında mezun olmuştur.  

Okul hayatını bitirdikten sonra ise gıda sektöründe aile şirketi olan Emek gıda ile büyük başarılar elde ettikten sonra yazılım ve inşaat gibi farklı sektörlerde de yatırımlar yapıp günümüzde hala başarılı bir şekilde çalışmalarına ve farklı sektörlere yatırım yapmaya devam etmektedir. Bu günlerde ise E-ticaret alanında yazılım üzerinde çalışmalar sürdüren Sahir yazılımın Genel Müdürlük görevini yürütmektedir. Bu görevleri başarılı bir şekilde yürütmesinden dolayı Ticaret Odası tarafından başarılarından dolayı birçok kez taktir edildi. Ferhat Bey Ticaret Odasına'da görev süresinde ülkemiz adına bir çok projeyi hayata geçirdi. Bunlardan bazıları ise yurt dışından ülkemiz sistemine uyarlanarak ayarlanan sistemlerden biri olan 22 Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Ağ Koordinatörlüğü projesini ülkemiz adına yürütmüştür.

Ferhat Akmermer merhum babası adına kurulan Mustafa Akmermer Aile Vakfından ziyade bir çok yardım ve sivil kuruluşun üyesidir. Ferhat Bey hem ingilizce hemde arapça bilmektedir.Ferhat Bey spor ve kültür alanlarında birçok bilgiye sahiptir. Ferhat Beyin yazılım alanındaki birçok büyük projeleri bulunmaktadır. Bunlar ilki olan Prasoft eğitim ofisi Kayseri'de bulunan en iyi yazılım ve e-ticaret hakkında eğitim veren proje olmuştur. Kayseri dışında da birçok ilde eğitim vermektedir. Bunun dışında Ferhat Beyin bir başka büyük projesi olan Prapazar günümüzde var olan entegre uygulamalarından daha pratik ve hızlıdır.

Ferhat Beyin Prapazarı birkaç yıl içinde e-ticaret yapan herkesin kullanmak isteyeceğini söyledi çünkü Prapazar hem bulut teknolojisine sahip olması hemde birçok farklı pazaryeri kolaylıkla istediğiniz kadar çok az bir sürede birçok ürün satabilmenizi sağlamaktadır.

Prapazarın ülkemizde büyük bir ses getirmesi bekleniyor. Ferhat Beyin e-ticaret ile uğrasan firmalar için bir diğer iyiliği ise kolay ve kullanışlı bir muhasebe programı olan Pranomi ile hiçbir şekilde muhasebe programı bilginiz olmasa bile şirketinizin gelir ve gider tablosunu kolaylıkla tutabilmenizi sağlamaktadır. Son derece de güvenli olan Pranomi sayesinde hiçbir şekilde veri kaybına yaşamazsınız. Pranomi sayesinde en zor para işlemlerini ve fatura yatırımı sırasındaki sorunları en kısa sürede çözebileceksiniz.