Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Cerablus operasyonundan rahatsız olarak haddini aşan sözler eden  HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yeni tehditler savurdu.

Yüksekdağ geçen haftaki açıklamasında, Münbiç'e operasyonun "Türkiye'de 6-7 Ekim olaylarına benzer olaylara sebep olacağını söyleyerek" tehdit etmişti. Daha önce yaptığı açıklamada da, "Sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte sakınca görmüyoruz" diyen Yüksekdağ, bu kez de Abdullah Öcalan’ın tecrit edildiği yalanına sarılarak, “Yarının ne olacağını kimse bilemiyor. Bir sabah darbeyle uyanabilirsiniz. Darbeyi püskürttük derken, başka bir darbe başınıza bela olabilir” diyerek skandal bir açıklamada daha bulundu.

Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'dan darbe girişiminin ardından haber alınmadığı gerekçesiyle DBP binasında dün açlık grevine giren ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 50 kişiyi, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, HDK Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Kılıç ziyaret etti.

"BİR SABAH DARBEYLE UYANABİLİRSİNİZ"

15 Temmuz darbe girişiminin ana aktörü FETÖ ile ilişki ağları günbegün ortaya saçılan PKK'nın sözcüsü HDP'nin, eş genel başkanı Figen Yüksekdağ şöyle konuştu:
"Başta iktidar partisi olmak üzere Türkiye toplumda hiç kimse yarını göremiyor. Yarının ne olacağını bilemiyor. Bir sabah darbeyle uyanabilirsiniz. Darbeyi püskürttük derken, başka bir darbe başınıza bela olabilir. Bir gün savaşın çok daha büyüdüğünü ve tırmandığıyla bölgesel bir savaşın içerisinde olduğunuz gerçeğiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir gün o çok güvendiğiniz iktidarınız, koltuklarınız, ayrıcalıklarınız ellerinizden altınızdan kayıp gidebilir."