HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geldi. Burada yetkililerle görüşen Yüksekdağ, daha sonra Kobani sınırına geçerek burada açıklamalar yaptı.

Hükümeti IŞİD’i desteklemekle suçlayan Yüksekdağ, Kobani’ye yönelik saldırının iki cepheden gerçekleştiğini, bunlardan birinin de Mürşitpınar sınır kapısı olduğunun ileri sürdü.

"SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYORLAR"
Türkiye’nin Suriye’ye müdahale planlarını sert dille eleştiren HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, “Savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Nasıl olsa Türkiye’de Mehmet çok. Bu Mehmetlerin askerde, savaşta harcanması onların umurunda değil” dedi.

"NASIL OLSA MEHMET ÇOK"
IŞİD’in siyasi iktidar tarafından beslendiğini ileri süren Yüksekdağ, bunu defalarca kanıtlanmasına rağmen siyasi iktidarın mesafe almadığını anlattı. Yüksekdağ, "Türkiye sınırında Kürt koridoru oluşturuluyor. Bunun karşısında Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi şart diyorlar. Bunu siyasi iktidar anlayışı çizgisi, savaş çığırtkanlığı olarak dile getiriliyor. Nasıl olsa Türkiye’de Mehmet çok. Bu Mehmetlerin askerde, savaşta harcanması onların umurunda değil. Yıllar boyunca Türkiye’de iç savaşa sebebiyet vererek Türk- Kürt, Ahmet- Mehmet'lerimizin canını kaybetmesine, yaşamını kaybetmesine sebep veren zihniyet, bu savaş çığırtkanlığı zihniyettir. Suriye’ye işgal planının zeminini hazırlamaya çalışıyorlar. Artık bu halkın yakasından düşün” açıklamasında bulundu.

"SİZE BU SİYASAL YAŞAMDA GELECEK HARAM OLACAK"
AKP’ye birinci cevap Kobani zaferi ile ikinci cevabı da halkın 7 Haziran’da verdiğini söyleyen Yüksekdağ, “Bize bu zulmü, siyaseti dayatanlara siyasi yaşam zemini haram olacak. Bunu çok iyi bilsinler. Kandan, katliamdan beslenenler, gözyaşı, çocukların cenazelerinden beslenenler, size bu siyasal yaşamda gelecek haram olacak” şeklinde konuştu.