Filistinliler Ayrım Duvarı'na delik açıp bayrak diktiler

İsrail'in Kudüs ile Batı Şeria arasında inşa ettiği ''Ayrım Duvarı''na bugün Filistinli aktivistler tarafından delik açıldı. Eylemin Berlin Duvarı'nın yıkılışının yıldönümünde olması dikkat çekti.

Bi'r Nabala kasabası yakınlarında gerçekleştirilen olayda ''Utanç Duvarı'' olarak da adlandırılan ''Ayrım Duvarı'' ilkel aletlerle delinerek mevkiye Filistin Bayrağı dikildi.

AÇILAN DELİK AYRIM DUVARININ SONUNUN BAŞLANGICI
Güvenlik nedeniyle adını vermek istemeyen Halk Direnişi Komiteleri'nin aktivistlerinden biri, bu eylemi Berlin Duvarı'nın yıkılışının yıldönümü münasebetiyle düzenlediklerini söyledi. Öte yandan açtıkları deliğin İsrailli yerleşimcilerin çıkarı adına Filistin topraklarını birbirinden ayıran Ayrım Duvarı’nın sonunun başlangıcı olduğunu söyledi.

UTANÇ DUVARI NEDİR?
Almanya’nın başkenti Berlin’de kenti Doğu ve Batı olarak ikiye ayıran bir duvar örülmüştü. Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya'ya kaçmalarını önlemek için 13 Ağustos 1961 yılında Berlin'de yapımına başlanan 46 km uzunluğundaki Berlin Duvarı, 9 Kasım 1989'da yıkılmıştı. Söz konusu duvar, Batı'da yıllarca "Utanç Duvarı" (Schandmauer) olarak da anılıyordu.

HALK DİRENİŞİ KOMİTELERİ KİMDİR?
Halk Direnişi Komiteleri, İsrail yerleşimlerine ve Ayrım Duvarı'na karşı barışçıl protesto eylemleri düzenleyen, Filistinli ve yabancı aktivistlerin kurduğu yerel bir direniş örgütü.