Fransa'da "Sarı Yelekliler" sokak olaylarını başlattı. Göstericiler Champ Elysees meydanında sloganlar atarak eylemlerini sürdürürken polislerin müdahalesi de çok geçmeden başladı.Güvenlik güçleri olayların şiddet eylemlerine dönüşmemesi için göstericileri tek tek gözaltına alıyor.

GÖZALTILAR BAŞLADI
Sabah saatlerinde 32 kişiyi gözaltına alan polisler, gösteri alanlarında da müdahalelerini sürdürüyor. Champ Elysees meydanında polisler göstericileri karga tulumba gözaltına aldı.Eylemciler yerlerde sürüklenerek polis araçlarına bindirilirken; bir gösterici, kafası yere bastırılarak polis tarafından kelepçelendi, gözaltına alındı.

GERGİNLİK BAŞLADI
Polisler 317 kişiyi gözaltına aldığını açıklanırken, gözaltılardan hemen sonra tansiyon yükseldi. Eylemciler ile polisler arasında çıkan çatışmalarda polisler önce eylemcileri sözlü oalrak uyardı, ardından da gazlı müdahaleyi başlattı.

GÖSTERİCİLER GAZA BOĞULDU
Eylemciler polislerin uyarısını dinlemeyince güvenlik güçlerininin gazlı müdahalesi başladı. Polisler biber gazı fişeklerinin alanın ortasına ve göstericilerin üzerlerine sıktı. Grubu dağıtan gaz fişekleri bazı göstericiler tarafından yeniden polislere atıldı. meydandak tansiyon her geçen dakika biraz daha yükseliyor.