Tüm dünyada milyonlarca insanın 2 yıl gibi uzun bir süredir beklediği Game of Thrones’un final sezonu için ilk teaser yayınlandı. 17 Nisan 2011 tarihinde ilk bölümünü yayınlayan kült dizi, bu yıl 14 Nisan’da başlayacak 8. sezonu ile final yapacak.

FİNAL TEASER’I NE ANLATIYOR?

***Spoiler uyarısı****

Yayınlanan final teaser’da elinde bir meşale ile Stark Hanedanı’nın bin yıllardır kadim kalesi görevini yürüten Winterfell’in (Kışyarı) mahzen mezarında elinde bir meşale ile yürüyen Jon Snow’u görüyoruz. Bilindiği üzere Starklar ölülerini Wınterfell’s Crypt adı verilen mahzen mezara gömüyorlar ve anılarını yaşatmak için birer heykellerini de yapıyorlar. Jon Snow Lynna Stark’ın heykelinin önünde geçerken bir flashback sesi duyuluyor ve Lynna kardeşi Eddard’a ‘’Onu korumalısın…’’ dedikten sonra yere bir kuş tüyü düşüyor.

Ardından mahzendeki bir diğer yolda yürüyen Sansa ve Arya Stark kardeşleri görüyoruz. Sansa iie Arya’nın sahnelerinde anneleri Catelyn’in heykelini görüyoruz ve Catelyn Stark; ‘’Ailemin başına tüm bu dehşet annesiz bir çocuğu sevemediğim için geldi…’’ diyor.

Ardından tekrar Jon Snow görülüyor ve bu kez hikayenin mihenk taşı Lord Eddard Stark’ın heykelini görüp sözlerini dinliyoruz. Lord Stark’ın Jon Snow’a birbirlerini son kez gördükleri sahnede söylediği ‘’ Sen bir Stark’sın. Belki adıma sahip değilsin ama kanımı taşıyorsun.’’ sözlerini işitiyoruz.

Ardından 3 kardeşin mahzen mezarda yolları kesişiyor ve rüzgar uğultulamaya başlıyor. Mahzen mezarda kendi heykellerini görüyorlar. Havanın soğuması ile derinden nefes almaya başlıyorlar ve etraf bir anda fiziki anlamda buz kesmeye başlıyor.

Şüphesiz ki bu teaser son sezonlarda bolca işlenen AK Gezenler ile birlikte gelen ölüm temasını işliyor. Ölümün ve dolayısıyla AK Gezenler’in Winterfell’in mahzen mezarlarına kadar geldikleri, Stark Kardeşleri’nin de zaten mezarda kendi heykellerini görmeleri ile anlıyoruz.

****Spoiler uyarısı****

Game of Thrones başladığı ilk günden bu yana, ölüm temasını en rahat ve yaratıcı şekilde işleyen dizilerde en iyisi diyebiliriz sanırım. Geçmiş sezonlarda birçok major karakterin beklenmedik anda ölümü izleyenleri derinden sarsmıştı. Ne diyebiliriz ki? Sanırım senaristler dizinin final sezonunu yapmaları nedeniyle kimsenin garantisi olmadığı hissini yaratmak istiyorlar. Yine de birkaç major karakterin kesinlikle hayatta kalacaklarını geçmiş açıklamalarda ifade etmişlerdi. Bakalım kimler bu ölüm fırtınasından sağ çıkmayı başarırken, kimler hayata veda edecek.