Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel  Başkanı Abdurrahman Kaan, yaptığı yazılı açıklamada, 17. MÜSİAD EXPO kapsamında GABORAS'ın  tanıtımının gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda bir panel düzenlendiğini  bildirdi.

AA'nın haberine göre programın kapanış törenine katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın GABORAS ile ilgili olumlu sözlerini anımsatan Kaan, borsanın,  Erdoğan'ın konuşmasında ön plana çıktığını kaydetti.

Kaan, Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi  işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamda saniyeler içinde yapılabileceği  GABORAS'ta, yerli ve milli yüksek teknoloji yazılımlarının özellikle  kullanıldığını vurguladı.

GABORAS'ın altyapısına tam otomasyonla çalışan dijital sistemlerin  entegre edildiğini belirten Kaan, "Büyük veriyi (big data) işleme sayesinde  şeffaf, hızlı, ölçülebilir, karşılaştırılabilir gayrimenkul işlemleri, Türkiye  merkezli 85 ülkede anlık olarak gerçekleştirilebilecek. Gayrimenkul Borsası için  milyonlarca kaydı ve tapu hareketliliğini takip, izleme, ölçme ve değerlendirmeye  olanak sağlayan dijital altyapının yüzde 65'i tamamlanmış durumda." ifadelerini  kullandı.