Trabzon’da siyasetin duayen isimlerinden Hasan Ali Genç’in Rize geçirdiği trafik kazası ile hayatını kaybetmesinin yankıları sürerken bugün şok bir iddia ortaya atıldı. Genç’in kaza geçirdiği bölgede iddialara göre 2 ayrı kazanın da aynı şekilde olması üzerine ‘Yol kusurlu mu?” sorusu akıllara takıldı.
Genç’in yeğeni AK Parti eski İl Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, kaza yerinin kusurlu olup olmadığına dair ellerinde şuanda her hangi bir verinin olmadığına dikkat çekerek, “Karayollarına dava açacağız diye bir şey şuanda söz konusu değil. Çünkü elimizde yolun kusurlu olup olmadığna dair bir veri yok. Ancak yapılan araştırmalarda yol eğer kusurlu bulunursa yasal işlemleri başlatılacak. Şuanda her hangi bir işlem söz konusu değil” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Artvin'den Trabzon istikametine giden Hasan Ali Genç yönetimindeki 61 TN 369 plakalı otomobil, Rize’de 20 Şubat tarihinde direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçip önce bariyerlere çarpararak büyük hasar alırken bu sırada karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücü Hasan Ali Genç hayatını kaybederken diğer otomobilde bulunan Mustafa Sarı yaralanarak Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.