Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, El-Bab bölgesinde çok zor şartlar altında icra edilen operasyonda büyük bir kahramanlık ve fedakarlık örneği göstererek görevlerini ifa eden personeli, özverili çalışmaları ve gayretlerinden dolayı kutladı.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede, Orgeneral Akar'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile dün Gaziantep ve Kilis'te konuşlu birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, harekat komuta merkezini ziyaret eden Orgeneral Akar, Suriye ve Irak'taki son gelişmelerle terörle mücadele harekatını yerinde inceledi ve bölgede bulunan komutanlıklardan son duruma yönelik değerlendirmeleri aldı.

Ziyaretinde, meşru müdafaa kapsamında icra edilen Fırat Kalkanı Harekatı'nın, hudut güvenliğinin sağlanması açısından önemini vurgulayan Orgeneral Akar, uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan DAEŞ terör örgütü ile mücadele, bölgede terörün yerleşik hale gelmesinin önlenmesi ve istikrarın sağlanması açısından da hayati bir görev icra edildiğini belirtti.

Akar ayrıca, ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli göçmenlerin kendi topraklarına dönerek huzur içinde yaşamasının sağlanmasının bölgenin normalleşmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Gaziantep Valiliğini de ziyaret eden Orgeneral Akar, şu anda El-Bab bölgesinde çok zor şartlar altında icra edilen operasyonda büyük bir kahramanlık ve fedakarlık örneği göstererek, görevlerini ifa eden personeli, özverili çalışmaları ve gayretlerinden dolayı kutladı.

Orgeneral Akar, asker, jandarma, polis, güvenlik korucusu, tüm güvenlik güçlerinin omuz omuza, yakın iş birliği içinde sürdürdüğü teröristle mücadele harekatının da sonuna kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.