Geçtiğimiz günlerde, 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı renklerine boyanan Fındıklı’daki merdivenler tekrar griye boyandı. Merdivenlerin kim ya da kimler tarafından boyandığı bilinmiyor.Çetinel, merdivenlerin tekrar griye boyanmasına tepki göstererek, “Dün pırıl pırıl, rengarenkti. Şimdi gördüğünüz gibi kül rengi olmuş. Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Ben de dinlenmek için Şile’ye gitmiştim, yeni geldim. Üzüldüm söyleyecek de bir şey yok. Berbat bir şey, şu anda çok üzgünüm. Tek renge biz mahkum muyuz? Bütün tabiat, bütün kediler renkli. Ülkelerin bayrakları renkli. Nedir bu gri renk, nereden çıkmış” dedi.
Merdivenleri bir haftada boyadıklarını belirten Çetinel, “Aldığım telefondaki habere göre 1-2 saat sürmüştür. Bir kişi boyayamaz burayı. Kamu malına zarar verilmiş. Kim verdiyse ona ceza kessinler. Önceki hali zarar değil, binlerce kişi burada fotoğraf çekti” diye konuştu.

Hüseyin Çetinel eylem için boyadığı söylentilerine ise “Biz burada yaşıyoruz bu merdivenler uzun zamandır pislik içerisinde. Ben buraları güzelleşsin diye boyadım. Üzerinde bir sembol bir rakam bir harf yok. Kimseyle hiçbir alakası yok. Benim de tarihçemde eylemle ilgili bir aksiyonum yok. Bin 500 lira gibi cebimden bir para çıktı” dedi.