Çorum'da çocukların el frenini indirmesiyle park halindeki aracınSeydim Göleti'ne düşmesi üzerine 4 kişi boğularak can verdi.

Çorum'da 30 yaşındaki Hacı Veli Zeren, eşi Dilek Zeren (29) ile çocukları Musap Bera Zeren (6), Tura Zeren (3) ile birlikte piknik yapmak için Seydim Göleti kenarına gitti.Çorum Devlet Hastanesi'nde Sağlık Personeli olarak görev yapan Hacı Veli Zeren, 35 BDN 91 plakalı otomobilini de göletin kenarına park etti. Piknik yaptıkları sırada çocukları Musap ve Bera Zeren, otomobil içerisinde oynadıkları sırada el frenini indirdi. Otomobilin gölete doğru ilerlediğini gören baba Hacı Veli Zeren, koşarak aracın üstüne atladı. Araç suya gömülürken bir taraftan da çocuklarını kurtarmak için çaba harcayan Zeren'in yardımına yine piknik yapmak için gölet kenarında bulunan 33 yaşındaki Halil Özçiftçi'de koştu. Özçiftçi'de sulara gömülen aracın üzerine atladı ve çocukları kurtarmak istedi. Bir süre sonra otomobil ile birlikte 4 kişi gözden kayboldu. Çevrede piknik yapanlar olayı sağlık ekiplerine ve jandarmaya bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri ve kurtarma ekipleri 1 saat süren çalışmalar sonucu 4 kişinin cansız bedenleriniSudan çıkardı.

Ölen 4 kişinin cenazeleri ambulanslarla Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.