Dünyanın önde gelen teknoloji şirketi Google'da çalışmak isteyenler, ilginç sorulara cevap vermek zorunda.

Rahat çalışma ortamı ve çalışanların ürün fikirlerini kolayca ortaya koyabildikleri Google, işçi alım süreciyle de dikkat çekiyor.

Teknoloji firmalarındaki işe alım süreçleriyle ilgili görüşmeler yapan yazar William Poundstone, "Google'da çalışmak için yeterince zeki misin?" adlı kitabıyla adaylara sorulan soruları gün yüzüne çıkardı.

Amerika'da yayımlanan ABC News adlı kanala konuşan Poundstone, "İnsan kaynakları 'Sorduğumuz sorularla adayın çalışma performansının iyi ya da kötü olacağını nasıl ortaya çıkabiliriz' diye düşünüyorlar" şeklinde konuştu.

Google'da çalışanlarla yaptığı görüşmelerle soruları elde ettiğini belirten Poundstone, önemli olanının soruyu anlayıp görüşme yapan kişiye ek sorular sormak olduğuna dikkat çekti.

Poundstone'un kitabında yer alan sorulardan bazıları şöyle: "Bacaların kapağı neden yuvarlaktır?", "Dünyada kaç tane piyano akortçusu vardır?", "Teksas'ı sarmak için ne kadar tuvalet kâğıdı gereklidir?", "San Francisco için tahliye planı yap", "Şurupta mı yoksa suda mı daha hızlı yüzersin?"