Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 yıl sonra Çankırı'ya giden ilk cumhurbaşkanı olarak Valilik önünde ve Belediye Meydanında coşkuyla karşılandı. Gül, yeniden seçilme başarısı gösteren ABD Başkanı Barack Obama'yı kutlarken, Yeniden seçilmesi büyük bir olaydır dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı Valiliği önünde ellerinde Türk Bayrakları ve üzerinde 'Halkın Cumhurbaşkanı Hoşgeldiniz', 'Gönlümüzde Güller Açtı', 'Cumhurun gerçek temsilcisi hoş geldin' yazılı dövizlerle karşılandı.

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı Ak Partili İrfan Dinç ve protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yağmur altında kendisini bekleyenleri selamladı. Karşılamada Kore ve Kıbrıs gazileri ile şehit aileleri de hazır bulundu. Gül, gazilerle şehitlere yakın ilgi gösterdi. Valilik makamına geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. ABD Başkanı Barack Obama'nın yeniden seçilmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi

Başkan Obama'nın tekrar seçimleri kazanması büyük bir olaydır. Kendisini tebrik ediyorum. Özellikle Amerika'nın ekonomik şartları dikkate aldığımızda böyle bir ortam içerisinde böyle bir seçimi kazanması gerçekten büyük bir başarıdır. Çok etkin lobiler, başkan Obama'nın seçilmemesi için çok uğraştılar biliyorsunuz. Orda tabana yayılan büyük bir destekle yeniden başkan oldu. Türkiye ile Amerikanın ilişkileri çok önemlidir. Türk dış politikasında Amerika'nın önemli bir yeri vardır. Başkan Obama'nın yönetimindeki Amerika ile en iyi dönemlerimizden birini yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Hem başkan obama ile yakın dostluklarımız hem de yönetimle yakın işbirliği bugün Türk Amerikan ilişkilerini çok daha değerli hale getirmiştir. Başkan Obama da bunun farkındadır, bizlerde farkındayız.

İnanıyorum ki ikinci dönemde kurduğumuz ilişkiler çok daha sağlam bir şekilde geleceğe taşınacaktır. Hem ikili ilişkilerde, hem de uluslar arası konulardaki bazı istişari ihtiyaç duyulan konularda Obama'nın tekrar kazanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın en güçlü askeri gücüne sahip bir ülkede başkanın uluslar arası anlaşmazlıklardan diplomasiye, diyaloğa ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Askeri kullanmanın son çare olarak düşünen bir başkan, bu anlamda da dünya barışı için bu dönemin iyi gelişmelere fırsat verebileceğini düşünüyorum.

Yağan Yağmur nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankırı Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Çankırı Kalesi programı iptal edildi. 28 yıl sonra Cumhurbaşkanını gören Çankırılılar şehirde binaları Türk Bayrakları ile donattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaretlerinde hediye kabul etmediği için Çankırı Valisi Vahdettin Özcan 38 öğrenciye burs temin edilidğini, ayrıca Gül'ün ziyareti anısına Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 5 bin ağaç dikildiğini söyledi. Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, Gül'ün belediyeyi ziyaretinde 2 bin öğrenciye 100'er liralık giyim yardımı yapılacağını, yine Cumhurbaşkanı Gül anısına 5 ayrı noktada 100 bin fidan dikileceğini söyledi..