TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Komisyonu’nun kamu kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belge talep ederken, Fethullah Gülen’le doğrudan ilgili belgelerin buharlaştığı ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları’nın (THY)Gülen’in ABD’ye gidişindeki yolcu listesine ulaşılamadığını açıklamasının ardından hacettepe Üniversitesi de Gülen’in ABD’ye gitmesine gerekçe gösterilen sağlık sorununa ilişkin hasta kaydının bulunamadığını bildirdi. Komisyonun talebi üzerine yapılan Hacettepe’de yapılan incelemede Gülen’in ne fiziki hasta kaydı ne de sağlık raporu kurum arşivinden çıkmadı. 

Kafa karıştıran cevap

TBMM Darbe Komisyonu, Gülen’in 1999’da ABD’ye gitmesini kapsamlı bir şekilde mercek altına almıştı. Komisyon bu kapsamda; Gülen’in 1999’da ABD’ye gitme gerekçesi olarak gösterilen sağlık sorunları hakkında kayıtları inceleme aldı. 

Komisyon; ABD’ye gitmeden önce Gülen’in tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi’ne resmi yazıyla başvurarak Gülen’in yurtdışında tedavi gerektiren rahatsızlığının ne olduğunu ve Türkiye’de tedavisinin mümkün olup olmadığını; tedavinin ABD dışında başka bir ülkede yapılıp yapılamayacağını; Gülen hakkındaki sağlık durumu raporunun hangi tarihte verildiğini sordu.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nden komisyona gelen yanıt Gülen hakkındaki sır perdesini aralamak yerine kafaları daha da karıştırdı. Yanıtta; Gülen’e ait kaydın, Hastane bilgi sisteminde 1998-1999 tarihinde açılmış bulunan bir hasta kaydında bulunduğunu bildirdi. Yanıtta; söz konusu “75YE 901458” numaralı kayıt incelendiğinde Gülen’in hastanenin daha sonra bir tarihte elektronik kayıt sistemine geçmesi nedeniyle kaydın başvuru tarihinden sonraki bir tarihte aktarılmış bir kayıt olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Kayıt dosyası kayıp!

Yanıtta, Gülen’in fiziki hasta kayıt dosyasına ise tüm arşivilerde yapılan araştırmalara karşın ulaşılamadığı belirtilerek, “Yetkili kurum ve kuruluşlardan mevzuata ve usulüne uygun olarak talep edilmesi durumunda hasta kayıt dosyası gönderilebilmektedir. Ancak bu tür durumlarda mutat bir uygulama olarak tutulan, isteyen kurum ve istenme nedenine ilişkin kayda da, söz konusu hastanın dosyasına da olması gerektiği yerde rastlanılmamıştır” değerlendirilmesi yapıldı.