Trabzon Belediye Meclisi bugün Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısına ise Trabzon Çimento Fabrikası’nın bir isteği damgasını vurdu. Fabrikanın hemen sahil bölümünde önünde yer alan parkın bir bölümünün ticaret alanı olarak istemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. İmar Komisyonunda ele alınan istek, komisyon tarafından uygun görülmeyerek meclise getirildi. Mecliste tartışmalara yol açan istekle ilgili olarak Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fabrika yetkililerini uyarıcı bir konuşma yaptı.


Çimento Fabrikası’nın süresi dolduğunda taşınacağına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Şahsen ben fikir beyan edecek olursam, harfiyen İmar Komisyonumuzun kararına son derece saygı duyuyorum ve takdir ediyorum. Konuyu görüşmüşler.. bu Çimento Fabrikası şunu kabullenmesi gerekiyor, bu kentin tarihi belli kültürü belli sosyal yapısı belli. Entelektüel düzeyi de belli. Artık çimento fabrikasının o bölgede kalmasının imkan ve ihtimali yok. Süresi dolduğu zaman bu kentin dokusu Çimento Fabrikasını bu kentin kültürü taşımayacaktır. Bu münasebetle önce bu kabulu rica etmemiz gerek, rica ediyoruz.

Çimento fabrikası çıksın kalksın demiyoruz. Ona yer gösterelim diyoruz. Yine konuşlanabileceği yer gösterelim. Bu münasebetle ilgimi çeken şu bıraktır 2014’ler sonunu 2015’Rlerde Çimento Fabrikasını taşınmasını gerekli görmemizi yeni taleple karşılaşmış olmamız enteresan. Orası hazırlıklarını iş planını buna göre yapmalı. Çimento Fabrikamız, mutlaka herkesi takdir ediyoruz hukuki hakları vardır, her düzeyde bu hakuki haklarını taşırlar savunurlar biz saygı duyarız, ama Çimento Fabrikası taşınacak şekilde fizibilite çalışmasını sürdürmelidir. Bu vesile ile Trabzon kamuoyunun kim ve ne olursa olsun bunu orda daha fazla muhafaza etmeyeceğini her tarafın kabullenmesinde fayda var…” diye konutu.
Çimento fabrikasının isteği meclis tarafından reddedildi.