Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Esenler Türkiye'nin En'lerini seçiyor 2011" anketi sonuçlandı. İletişimden sanata, spordan sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda kategorinin yer aldığı ankete katılan Esenler halkı verdiği oylarla 2011 yılının en iyilerini seçti.
Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan ünlü sunucu Halit Kıvanç, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Kızılay Genel Başkan Vekili Hasan Karahan, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Oyuncu Emin Olcay ve çok sayıda davetli katıldı. Törene
katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise gönderdiği bir telgrafla 2011 yılının enlerini tebrik etti.
Kokteyl ikramının ardından başlayan törenin sunuculuğunu ise ekranların sevilen ismi Oylum Talu yaptı. Törende ilk konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, oylamaya katılan Esenlerlilere teşekkür ederek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin enlerini Esenler halkının oylarıyla seçtiklerini belirtti. "Marifet iltifata tabidir derler. Biz de istedik ki bu topraklarda marifeti olanları bu topraklarda marifetleri olanlar ödüllendirsin" diyen Göksu, "Esenler Türkiye'nin enlerini
seçiyor 2011" anketi ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler halkının enlerini tekrar takdim etmek istediklerini söyledi. Anketin Esenler'de yaşayan 138 bin kişi ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Göksu, vatandaşların hem ilçenin farklı yerlerinde sandıklarda hem de Esenler Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden oy kullandıklarını belirtti. Göksu, "İstiyoruz ki Türkiye'nin enlerini halk seçsin, her zaman halk belirlesin. Herkese başarılar diliyorum" dedi.

VALİ MUTLU'DAN ESENLER'E TEŞEKKÜR
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, dünyanın en güzel şehrinde olduğunu belirterek Esenler'de böyle bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şehirlerarasında enler seçilseydi Esenler'in ilk sırada yer alacağını söyleyen Mutlu, Esenler halkının oylarıyla seçilen Türkiye'nin enleriyle kutladı. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen bütün Esenler Belediyesi ekibine teşekkür eden Mutlu, "Bu şehirde gerçekten güzel şeyler yapıldığını görmekten mutluyuz" dedi.
Esenler'de sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak çok sayıda projenin olduğunu vurgulayan Mutlu, Esenler Belediyesini yürekten kutlayarak, "Böylesine büyük bir organizasyona Esenler'in ev sahipliği yapması Esenler'e çok yakışıyor. Katılanları yürekten kutluyor, ödül alanları saygıyla selamlıyorum" dedi.

EN BAŞARILI KURUM THY
Yapılan konuşmaların ardından tören 2011 yılının enlerine ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Törende ilk olarak 2011 yılının en iyi özel haber yapan gazetesi açıklandı. Ödülü almaya hak kazanan gazete ise, Yeni Şafak Gazetesi oldu. Gazete adına ödülü Başkan Göksu'nun elinden alan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Esenler Belediye Başkanı Göksu'ya ve Esenler halkına teşekkür etti.
Törende uluslararası alanda en başarılı kurum ise Türk Hava Yolları (THY) seçildi. Ödülü alan THY Genel Müdürü Temel Kotil, çok teşekkür ederek, "Çalışmaya devam edeceğiz. Seneye de geliriz inşallah" dedi.

ONUR ÖDÜLÜ HALİT KIVANÇ'A
Törende onur ödülü ise Halit Kıvanç aldı. Törene katılan davetliler tarafından büyük ilgi gören Kıvanç, ödülden aldığı memnuniyeti dile getirerek, mesleği gereği ödülünü konuştuğu için aldığını söyledi. Esprileriyle herkese keyifli dakikalar yaşatan Kıvanç, konuşabilmenin büyük bir sanat olduğunu belirterek, "40 yılı 40 yıldan fazlasıyla geride bıraktık. İnsanoğullarının benim bir tek yanlış sözümden kötü duruma düşmesini istemedim. Konuşabilmek bir sanat. Keşke bütün insanlar, her konuşmalarından ödül
alabilecek güzellikte davransalar" dedi.
Tavsiyeler vererek konuşmasına devam eden Kıvanç, "Gençler, bizi yönetenler ne olur dikkatli güzel konuşalım. Çünkü bütün bu konuşmalardan çıkacak güzellikler ülkemizin ve dünya insanımızın yarınını güzelleştirecek konuşmak çok önemli" diye konuştu.
Esenler Belediyesi'ne de teşekkür eden Kıvanç, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Şu anda ben genç heyecanlı bir damat gibiyim, dostlarımın kalplerine imza atmışım ki bu ödüle beni layık gördünüz. Esenler'de hep güzellikler essin, demokrasi essin. Dünyaya örnek olsun Esenler. Sağ olun var olun."

BAŞKAN GÖKSU'YA SÜRPRİZ HEDİYE
Törende en iyi komedi dizisi dalında Leyla ile Mecnun dizisi seçilirken, en iyi sabah haber programını Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programıyla Fatih Portakal aldı.
Trabzon Spor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in en başarılı spor adamı seçildiği törende, ödülü Güneş adına alan Trabzonspor İkinci Teknik Direktörü Mehmet Kulaksızoğlu, Başkan Göksu'ya bir sürpriz yaparak kendisine Trabzonspor forması hediye etti. Aldığı ödül için Esenler halkına teşekkür eden Kulaksızoğlu, birlik ve beraberlik mesajı da vererek, "Şu an ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik. Dostluğa ve kardeşliğe ihtiyacımız var" dedi.
Ödüllerin verilmesinin ardından tören, hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle sona erdi.
Esenler halkının oylarıyla seçilen ve ödüllerini alan 2011 Yılı Türkiye'nin EN'leri ise şöyle:
KATEGORİ ÖDÜLÜ ALAN KİŞİ/KURUM
En iyi Televizyon Kanalı Kanal 7
En iyi sabah haber programı Fatih Portakal ile Çalar saat -Fox Tv
En iyi gece haber programı Moderatör Fuat Kozluklu-Kanal 24
En iyi drama dizisi Hayat Devam Ediyor
En iyi komedi dizisi Leyla ile Mecnun
En iyi kadrEsenler'e çok yakışıyor.ın dizi oyuncusu Beren Saat- Fatmagül'ün Suçu Ne?
En iyi erkek dizi oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ
Sosyal medyayı en iyi kullanan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun
En iyi gazete Zaman
En iyi tasarıma sahip gazete Star
En iyi özel haber yapan gazete Yeni Şafak
En iyi haber sunucusu -erkek Mehmet Ali Birand
En iyi haber sunucusu -kadın Nazlı Tolga
En iyi haber portalı www.haberturk.com
En iyi haber televizyonu Samanyolu Haber
En iyi düşünce-analiz programı Düşünce Günlüğü: Ali Bulaç, Ahmet T. Alkan, Hüseyin Gülerce
En iyi tartışma programı Karşıt Görüş
En iyi röportaj programı İkiz Aynası Tv net
En iyi haber-gündem programı Bıçak Sırtı: Ülke TV
En iyi siyaset kulis yazarı Yavuz Donat
En Başarılı Uluslar arası Kültür ve Sanat Organizasyonu: Türkçe Olimpiyatları
En iyi yardım kuruluşu Kızılay
Uluslar arası Alanda En Başarılı Kurum THY
En iyi radyo programcısı Hop Dedik Ayhan
En başarılı edebiyatçı Leyla İpekçi
En başarılı spor adamı Şenol Güneş
En iyi Sinema Filmi Eyvah Eyvah 2
ONUR ÖDÜLLERİ HALİT KIVANÇ
ONUR ÖDÜLLERİ TAHA AKYOL