AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, partisinin Sürmene İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Günnar, Trabzon milletvekilleri ile birlikte şehrinbütün ihtiyaçlarını karşılayabilmek i için çalıştıklarını belirterek, “Trabzon Milletvekilleri ve Sayın bakanımızla gece gündüz demeden Trabzon'a hizmet ediyoruz. Bakanımız Süleyman Soylu partimizde genel başkan yardımcılığı, AR-GE, teşkilat başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. Şimdi de İçiçleri Bakanlığı görevini yürütüyor. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanımız terörü ve düşmanlarımızı bertaraf etmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Türkiye, DAEŞ ve PKK ile uğraşırken bunlardan daha büyük tehlike olan FETÖ ile karşı karşıya kalmıştır. Allah’ın inayetiyle ve aziz milletimizin katkılarıyla biz bütün bu şer odaklarının üstesinden  geleceğiz İnşaallah ” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu dile getiren Günnar, “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için başkanlık sistemini dile getiriyor. Başkanlık sistemini geçmişte Turgut Özal’da, Bülent Ecevit’te,  Süleyman Demirel'de, Alparslan Türkeş’te  istedi. Burada amaç Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilmesinin önüne geçmektir. Koalisyon yönetimlerinin geçmişte ülkemizi maruz bıraktığı olaylar hepimizin malumudur.  Bütün bunları Türkiye'nin geleceği için yapıyoruz.  Yarınlara, daha da ümitle bakabilmek için, huzurlu ve müreffeh bir Türkiye için başkanlık sistemi mutlaka olmalıdır. Bu fikri ve bu düşüncemizi sokak sokak kapı kapı çalışarak bıkmadan, yorulmadan, usanmadan anlatmalıyız” diye konuştu.
 
Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilerek ve kasten kendi elleriyle hortlattıkları İslamofobi ve mültecilere karşı sergiledikleri insanlık dışı tutum ve davranışlardan dolayı Avrupa olduğu yerde kalmış ve inandırıcılığını kaybetmiştir. Kıta Avrupa’sında yaşayan  diğer milletler artık Avrupa’da yaşamak istemiyor. Kurucu Genel Başkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi dünyanın beşten büyük olduğunu herkes görecek. Türkiye'yi ilerilere taşıyarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine bu aziz milletimizle birlikte çıkaracağız.” Toplantıya İlçe Başkanı Aydın Bayraktar, ilçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve teşkilat mensupları da katıldı.