Musul'un batısındaki mahallelerde köşeye sıkışan terör örgütü DEAŞ, cephede göğüs göğüse çarpışmak yerine yeni taktikler geliştiriyor. Irak askerleri, terör örgütü DEAŞ’ın yavru köpeklerin üzerine bomba sistemi bağlayarak kendilerine gönderdiklerini keşfetti.

Şans eseri patlamayan bombayı Irak  güçleri etkisiz hale getirdi. Düzeneği köpeğin üzerinden çıkarmaya çalışan ordu birlikleri, yavru köpeğin hayatını kurtardı. Her gün mevzi kaybeden DEAŞ’ın bu korkunç yöntemi, umutsuz bir çırpınış olarak görülüyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının kentin batısından geçtiği bir kare ise, günün fotoğrafları arasına girdi. Terör örgütünden kaçmayı başaran siviller, kimlik kontrolünden geçiyor. Bu sırada bir asker, iki yılı aşkın süredir yasak olan sigarayı bekleyen sivillere ikram ediyor.

DÖRT YAŞINDAKİ KIZININ CESEDİNE BAKAKALDI

AP haber ajansının paylaştığı bir başka karede ise bir anne terör örgütü DEAŞ tarafından öldürülen dört yaşındaki kızının cansız bedeninin başında ağlıyor. Safana Hamad isimli kadın Musul’un batısını DEAŞ’tan kurtarma operasyonlarında DEAŞ’ın Irak güçlerine karşı düzenlediği bombalı saldırıda küçük kızını kaybetti.  Henüz dört yaşındaki kızın cansız bedenine bakıp donakalan anne kızının giydiği montu ve oyuncak bebeğini koklayıp sarıldı.

YAVRU KÖPEKLERİ BÖYLE BOMBA YAPTILAR
 
Terör örgütünün son dönemlerde sahaya sürdüğü bir başka taktik ise, insansız hava araçlarına yüklediği roketler ve bombaları askeri araçlar veya binaların üstünde patlatmak. DEAŞ yanlısı sosyal medya hesaplarından, çok sayıda söz konusu taktikle yapılan saldırıların görüntüleri yayınlandı.