Tek isim mi olacak, çift isim mi ? Kıyafetler pembe mi, mavi mi yoksa bordo mu ? Şimdiden tutacağı takım bile belli olmaya başlamıştır. Trabzonlu bir anne ve babanın çocuğuysa annesi, daha karnındayken ona bordo mavi, bize her yer Trabzon cümlelerini fısıldar. Odası bordo mavi bebek kapı süsü ile süslenir ve Trabzonspor küçük hamsi zıbını da bebek yatağında yerini alır.

Dünyaya gelecek olan bebeğinizi anne ve babasının haricinde heyecan bekleyen birileri daha var. Size danışmadan torunları için hazırlılar yapmaya başladılar bile. Geçmiş tecrübeleri ve kendi çocuklarına yapamadıklarını torunlarına eksiksiz yapmak için bebek süsleri ve eşyaları satan mağazaları gezmeye başlayarak torun alışverişlerini tamamlarlar. Aldıkları ürünleri tanıdıklarına göstermek ve anlatmaktan mutluluk duyarlar. Anne ve babalar size bir tavsiye; Dede ve nenelerine torunları için doğum hazırlıklarına da sorumluluk ve fırsat vermeyi unutmayın. Coşkunuza ve heyecanınıza onları da ortak edin. Zaman değişmiş ve sizin önceliklerinizde farklı olabilir. Ama kendi ebeveynlerinizi de tecrübelerini yabana atmayın.

Hazırlıklar tamamlandı ve doğum günü geldi. Aslında annelerden çok babaların dokuz doğuracağı bekleyiş saatleri başladı. Bordo mavi hastane kapı süsü doğum odanızın kapında yerini aldı. Sağlıkla doğum gerçekleşti ve herkesin yüzünde mutluluk, gülümseme. Fotoğrafını çeksek de nazar değmemesi için paylaşıp paylaşmama konusunda karasız kaldığımız zamanlar. Toplumun yapı taşı aile olmak için en önemli unsur çocuk sahibi olmaktır. Herkes için en az anlattığımız kadar mutlu ve sağlıklı doğumlar olması temennisiyle güzel, bol güneşli ve Trabzonsporlu günler dileriz.