Güvenlikli iskele kavramı inşaat sektöründe can kayıplarının azaltılması için geliştirilmiş iskele modellerindendir. İnşaat alanlarında kullanılan iskelelerin yüksekliği, genişliği ve güvenlik standartları oldukça önemli olan etkenlerdir. Günümüzde bilinçsiz bir şekilde işlem uygulanmasını engellemek, çeşitli iş kazalarının önüne geçebilmek amacı ile güvenlikli iskele projesi ortaya çıkmıştır. Güvenlikli iskelenin var oluş amaçlarından en önemli olan çalışanların başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbir almaktır. Hem çeşitli iş kazalarını hem de hayati risk taşıyan kazaları engelleme amacı ile güvenlikli iskele projeleri ortaya çıkmıştır.

Güvenlikli İskele, Diğer İskele Çeşitlerinden Ne Kadar Güvenlidir?

Güvenlikli iskele ve eski usul iskelelerin arasındaki fark artırılmış olan güvenlik önlemleridir. Eski usul olan iskelelerde iskelenin yüksekliği, genişliği, çıkış genişliği ve yüksekliği yeterince önem arz etmezken yeni nesil iskeleler için bu ayrıntılar son derece büyük bir önem taşımaktadır. Üstelik inşası henüz devam etmekte olan bir alanda kullanılmakta olan güvenlikli iskele ile birlikte burada çalışmakta olan kişilerin sağlıkları için gerekli olan önlemler alınmaktadır. Yeni nesil iskeleler sayesinde oluşabilecek olan kazaların oranı en az seviyeye indirilmeye çalışılmaktadır. Aksi takdirde inşaat alanlarda oluşan kazalar sonucunda hem pek çok görevli ve işçi yaralanabilmekte hem de bu kazalar ölüm gibi feci şekillerde sonuçlanabilmektedir

Güvenlikli İskele ve Kazaların Azaltılması

Güvenlikli iskele ve kaza tamamen ters orantılı bir ilişkiye sahiptir. Aktif olarak devam eden inşaat alanlarında kullanılmakta olan iskeleler yeni nesil güvenlikli iskele olarak tercih edildiği takdirde oluşan ve oluşabilecek olan kazaların oranı bir o kadar az seviyeye indirilmektedir. Siz de hem kendiniz için hem de aynı ortamda çalışmakta olduğunuz iş arkadaşlarınızın sağlığı ve hayatı için güvenlikli iskele kullanımına özen gösterin. Bu iskelelerde var olan güvenlik önlemleri sayesinde hem inşaat sahasında çalışmakta olan kişilerin hem de o bölgede bulunan sivil kişilerin sağlığı koruma altına alınmaktadır. Bu iskeleler sayesinde önceden daha sık oluşan kazalar artık en az seviyeye indirgenmiş ve önlenmesi amaçlanmıştır.

Hayan İskele, Güvenlikli İskele Çözümleri ile İş Kazalarının Önüne Geçme Çalışmalarını Yürütmektedir.

Hayat iskele, iskele kiralama ve satılık iskele hizmetlerinde dünya standartlarını takip etmesinden dolayı yukarıda sayılan risklerin tamamını en aza indirgemek suretiyle iş güvenliğinde kaliteyi ortaya koymaktadır. İskele kiralama ve Güvenlikli iskele hizmeti almak için; http://www.hayatiskele.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.