''Terör örgütü bir millet vekilini rehin almış olabilir ama bu milletin egemenliğini rehin alamayacaklar, Oslo'yu Meclise taşıyamayacaklar''
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasını değerlendirirken, ''CHP bu eylem karşısında dik durup belki de parlamentoda da yarınki toplantı çağrısını geri alarak bu girişime karşı bir tepki ortaya koyabilir düşüncesindeyim'' dedi.
Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, CHP'li Aygün kaçırılması olayını ilişkin görüşlerini paylaştı.
Olayı, ''üzüntü ve endişe verici'' olarak nitelendiren Vural, ''Bir an önce sağ salim dönmesini bekliyoruz. 'Geçmiş olsun' dileklerimi paylaşmak istiyorum. Haberi alır almaz, Sayın Muharrem İnce ile görüştüm. Tüm bunlara karşın terör örgütü PKK'nın Türk milletini egemenliğini rehin alamayacağının gösterilmesi gerekir'' diye konuştu.
''Terör örgütü egemenliği, demokrasiyi rehin alamayacaktır'' ifadesini kullanan Vural, şöyle devam etti:
''Bu eylemler,terör örgütünün nasıl cüretkar hale geldiğini göstermesi bakımından ibretlik. Hem AKP'yi hem CHP'yi uyarıyoruz; terörle mücadelenin dimdik yanında durmalıyız. Bu milletin iradesini rehin alamayacağını ve bölücü emellerini hazmettiremeyeceğini göstermenin zamanıdır. Bölücü terör örgütü Meclis'i yönlendirmeyecektir.
Terör örgütüne karşı 'barış masası kuralım' diyenlerin aslında bugün kimin değirmenine su taşıdığını göstermesi bakımından bu olay ibretliktir. Terör örgütü, bir millet vekilini rehin almış olabilir ama bu milletin egemenliğin rehin alamayacaktalar, Oslo'yu Meclise taşıyamayacaklar. Kaçırma olayının hangi amaca hizmet edeceğini iyi idrak etmeli ve bu konuda TBMM iradesinin PKK terör örgütü tarafından ipotek altına alınamayacağı gösterilmelidir. TBMM'yi yarın toplantıya çağıran CHP'nin belki de bu eylem, PKK terör örgütünün propagandasının zemini olabilecek bir toplanma iradesini gözden geçirmesine vesile olur. Terörle mücadele konusunda Mehmetçiğin yanında olalım. Terör örgütünün, siyasi amaçları doğrultusunda TBMM'yi yönlendirmesine izin vermeyelim. Biz terörle mücadelenin yanında yer aldığımızı göstermek amacıyla yarın ki toplantıya katılmıyoruz.''
CHP'nin, Şemdinli'ye heyet göndermesini de eleştiren Vural, ''BDP'nin Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasına CHP'nin eşlik etmesini de yadırgıyoruz. Şemdinli'ye gittikten sonra 'TBMM toplanmalı, barış masası kurulmalı' derken CHP'nin 'akil adamlar', 'hakikatleri araştırma komisyonu kurulsun' önerisinin aslında PKK tarafından dile getirilen çözüm önerileri olmasını CHP'ye destek olan çevrelerin vicdanına havale ediyorum. Meclis iradesinin PKK terör örgütünün propagandasına alet olmaması gerekiyor. PKK ve onun siyasi uzantılarının TBMM'yi zemin olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.
-Hüseyin Çelik'in açıklamaları-
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in terör olaylarına yönelik sözlerini de değerlendiren Vural, ''BDP sözcüsü Hüseyin Çelik'in dediğine bakın. Teröre destek veren zihniyet. Şehitliğin anlamını bilmeyen, şehitlerin kıymetini, Mehmetlerin kıymetini bilmeyen bu zihniyettir'' diye konuştu.
''Birkaç Mehmet için TBMM toplanamazmış, kıllarına zarar gelse bu Meclis toplanmasını bilir'' ifadesini kullanan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Haddini bileceksin. 'Şeytanla bile görüşürüm' diyen zihniyet, şehitlik kavramını hiçe saymıştır. Bu zihniyetin PKK ile mücadelenin zaaf kaynağı olduğu açık ve nettir. Çelik gibilerin şuur altında bunlar vardır. Bugün vatandaşlarımızın gönlünden Çelik'e yönelik hangi ifadeler geçiyorsa ona imzamı atıyorum. Hüseyin Çelik sana sesleniyorum; onlar birkaç Mehmet değil 74 milyon Mehmetçik. Onlar bu milletin namusu, şerefi. Bu milletin namusuna ve şerefine dil uzatıyorsun. Hüseyin Çelik gibiler terörle mücadeleyi anlamaz, onun için AKP'nin bu kılavuzlarının getirdiği nokta budur. Sayın Başbakan, kılavuzlarına dikkat et. Bu millet şehitleri aşağılayın diye size oy vermedi. Sen 'kelle' diyebilirsin ama onlar şehittirler ve bu milletin gururudurlar.
Türk milletinden özür dileyin. Terörle mücadele konusunda atılan en ufak adımı bile destekliyoruz. Tek bir endişemiz var; Türkiye. Hiçbir siyasi rant kaygısı duymuyoruz. Bu zihniyeti kınıyorum. Hadsiz, hesapsız, izansız bu açıklamayı milletimin gönlündekilerle birlikte aynen kendisine postalıyorum.''
Vural, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Bir soru üzerine, yarınki toplantıyla CHP'nin PKK'yı taraf haline getirme iradesini yok saydıklarını belirten Vural, ''Bu iradeyi eleştiriyoruz. CHP ve BDP eksenli TBMM'de siyasi çözümle ilgili 'barış masası' girişimlerine karşı verdiğimiz cevaptır yarın ki toplantıya katılmamamız. CHP bu eylem karşısında dik durup parlamentoda yarınki toplantı çağrısını geri alarak bu girişime karşı bir tepki ortaya koyabilir'' diye konuştu.