Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valiliği'ni ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Sağlık Bakanlığı’nca içme suyu ve damacana sularla ilgili yaptığı çalışmaları değerlendiren Bakan Prof. Dr. Akdağ, “Zannediyorum bu konuyla ilgili olarak akşama kadar bir açıklama yapabileceğiz. Şu an net bir açıkla yapmamız mümkün değil. Ancak bugün içerisinde bunu yetiştirip halkımıza da ifade ettiğim gibi gerekli açıklamayı yapacağız. Bütün Türkiye’de çok geniş bir çalışma yaptık. Sadece dolum tesislerinde değil sahada da çok sayıda numuneler alındı. Dün itibariyle bin 100 noktada örnek almıştık.

Tabii bunların hassasiyetle dikkatle laboratuvarlarda analizleri yapılıyor. Dolum tesisinde çıkan problemle satış noktasında çıkan problemi birbirinden ayırt etmek lazım. Dolum tesisinde problem varsa doğrudan ilgili marka ile ilgili problem var demektir. Ama satış noktasındaki problem daha ziyade satış yerindeki şartlardan kaynaklanan problemler olabilir. Dolayısıyla bu açıklamaları yaptığımız zaman satış noktasında çıkan problemlerin o markayla ilgili Türkiye’deki tüm damacana satılan suları ihtiva ettiği düşünülmemeli.

Ama biz bu açıklamaları yapacağız. Piyasaya yakından takip ediyoruz. Yaz mevsiminin sıcak geçmesi hassas bur durum oluşturuyor. Halkımız hiç endişe etmesin, şeffaf bir biçimde gerçekleri onlara açıklıyoruz, açıklamaya devam edeceğiz. Bazı bayın yayın organlarında hala işin spekülasyonu peşinden koşanlar var. Vatandaşların bu spekülasyon haberlere itibar etmemelerini istiyoruz. Son derece titiz bir şekilde bilim adamlarımız laboratuvarlarda bu konuyla ilgili çalışıyor, ulaştığımız sonuçları vatandaşlarımızla paylaşacağız” diye konuştu.