Sıcak ve nemli bölgelerde yaşarlar. Bu haşere türünden kolayca kurtulmak mümkün değildir. Yapısı ve oluşumundan dolayı olduğu bölgede kurutulması zaman alabilir. Hamam böcekleri, kapsül şeklinde yumurtalar bırakarak üremektedir. Bu kapsüllerin içinde ortalama 30-40 tane yumurta bulunmaktadır. İnsanları ısırmazlar ancak bu insan sağlığına zararsız oldukları anlamına da gelmez. Olduğunuz ortam da gezinerek hastalık bulaşmasını sağlarlar bu durumda insan sağlığı açısından tehlike oluşturmaktadır. Bu haşereler, diğer böcek türleri ile beslenebildikleri gibi yiyeceklerden ve kırıntılardan da beslenebilir. Özellikle beslenmelerini gece sessiz bir ortam olduğunda yaparlar.

Hamam böceği ilaçlama ile kurtulmanız mümkündür. İlaçlama yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bilinçsizce yapılan ilaçlamalarda insan sağlını olumsuz etkileyecek durumlar söz konusu olabilir. Hamam böcekleri, yapısal bakımdan hem çok soğuk bir ortam da hem de çok sıcak bir ortam da rahatlıkla yaşayabilir. Bu sebeple yok edilmesi zor olan haşere türlerindendir. Normal şartlarda bir canlının dayanması çok zor olan koşullarda bile kabuğunda bulunan yapıdan dolayı çok kolay hayatta kalabilirler. Bununla beraber üremeleri ve çoğalmaları da çok kolay hale gelir. Bu haşere türünden kurtulmanın tek yolu ilaçlama yapılmasıdır. Hamam böcekleri, kuytu ve nemli olan alanlarda yaşarlar. Evlerimizde mutfak, banyo, pis atık su borularında, evin nemli bölümlerinde ve yatak odalarında olmak üzere evin iç kısımların tamamında bulunurlar. İlaçlamayı kendiniz alıp yapmayınız. Kolay gibi gözükse de ilaçlama tehlikeli bir işlemdir. Kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu sebeple ilaçlamayı zamanında ve yerinde yapmak gerekir. İlaçlamada kullanılacak olan kimyasalın mutlaka yasal ilaçlama firmaları tarafından denetimli bir şekilde yapılması gerekir.

İlaçlama bu işi bilen profesyonel ve uzman kişiler tarafından yapılması daha uygundur. İlaçlama tek seferde sonuç vermeyeceği için tam ve kesin sonuç alabilmek için 2-3 kere daha uygulanması gerekmektedir. Çünkü ilaçlama yapıldığı sırada haşereler ölür fakat yumurtaları zehirden etkilenmez. Bu sebeple ilaçlama işlemi 3- 4 hafta sonra tekrarlanmalıdır.