Trabzon'da katı atık sorununun çözülmesi herkesin ortak arzusu olduğunu söyleyen Hamzaçebi,"Bu sorunun çözümü için beldenin akciğerleri diye nitelendirebileceğimiz doğal güzelliği ile gözbebeğimiz olan bir alanın Araklı Turup Mevkii’nin seçilmiş olması üzüntü vericidir" şeklinde konuştu.

Bölge halkının bu mücadelesinde sonuna kadar haklı olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Gerek sivil toplum örgütlerinin gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığının Nisan 2010’da Araklı Belediye Başkanlığına ilettiği çöp toplama alanının Turizm Merkezi içerisinde kalması nedeniyle turizm faaliyetlerinin olumsuz etkileneceğine dair görüşü ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Trabzon İl Koordinasyon Kurulu’nun görüşü belde halkının haklılığını teyit etmektedir" dedi.


Doğal güzelliği nedeniyle Turzim alanı ilan edilen Turup Vadisinin çöplük alanına dönüşütürülmesini kınayan Hamzaçebi,"Doğasına ve toprağına sahip çıkan değerli hemşehrilerimin haklı davalarındaki bu çabalarına yürekten katılıyorum. Desteğim kendileriyle beraberdir" ifadelerini kullandı.