Kaplan, hükümetin refleks ve korkulardan arınmasını isterken, "Türkiye'nin 3 tarafı deniz; Karadeniz, Ege, Akdeniz. 3 tarafı da Kürdistan'dır. Bu da Ortadoğu'nun bir gerçeğidir" dedi. Kaplan, Kürtler'in 1000 yıldan bu yana birlikte yaşadığını, eşit ve özgür biçimde binlerce yıl daha birlikte yaşama imkanları olduğunu söyledi.

Hasip Kaplan, Danimarka'da PKK doğrultusunda yayın yaptıkları gerekçesiyle yayın lisansları iptal edilen bu hafta ekranı kararması beklenen 3 kanaldan Nuçe (Haber) TV'nin stüdyo konuğu oldu.

ALLAH CHP'YE AKIL FİKİR VERSİN

BDP'li Kaplan, Suriye sınırındaki çatışmaları da değerlendirirken, kimliksiz, ezilen, yok sayılan halkın, kendi kaderini özgürlükçü güçle harekete geçirerek yönetim oluşturduğunu, çatışmalar sürerken CHP'nin El Kaide'nin kolu El Nusra'nın yanında yer alarak Kürtler'le savaşmasını isteyebildiğini söyledi. Kaplan, "Garip bir durum. Allah CHP'ye akıl-fikir versin" diye konuştu.
3 TARAF DENİZ 3 TARAF KÜRDİSTAN

Suriye'deki Kürtler'in Suriye'nin bütünlüğü içerisinde Türkiye ile birlikte yaşayarak, diyalog kurmak istediğini, fiziki olarak sınır bulunmasına rağmen tel örgünün iki tarafında birbirleri ile akraba halkın yaşadığını anlatan Kaplan şunları söyledi:

"Türkiye'nin 3 tarafı deniz; Karadeniz, Ege, Akdeniz. 3 tarafı da Kürdistan'dır. Bu Ortadoğu'nun bir gerçeğidir. Afrin'den Serakani'ye, Kamışlo'dan Derik'e Daho'dan Duhok'a, Duhok'tan Zagros'a böyle. 1000 yıl birlikte yaşadık, binlerce yıl daha ama eşit ve özgür bir şekilde yaşama imkanı vardır. Kimse düşman, korku güzeyle bakmasın. Bir bayrak görünce de uykuları kaçmasın."