Bakanlar Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında 6 saat süren bir toplantı yaptı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan toplantıda görüşülen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tasarı'nın ayrıntılarını anlattı.

Evlilere üç ayda bir izin

Babacan, tasarının evli olan hükümlülerin 3 ayda bir eşleriyle görüşebilmesinin önünü açtığını ifade ederek, bu görüşmenin 3 saatten 24 saate kadar olabileceğini aktardı. Tasarıyla açık ceza infaz kurumlarında yılda 3 kez kullandırılan ev izninin yılda 4 keze çıkarıldığını bildiren Babacan, ayrıca hükümlü ve tutuklu çocukların, anne babasıyla 2 ayda bir 3 saatten 24 saate kadar görüşme imkanına kavuştuğunu dile getirdi.

Babacan, ölüm ya da hastalık nedeniyle izin verilen hükümlü ve tutukluların evinde, ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarının evinde, güvenlik görevlilerince güvenli görülen başka bir yerde, gidilen yerde bulunan kapalı ceza infaz kurumunda kalabileceklerini söyledi. Babacan, bu yerlerden hangisinde kalınacağına valinin karar vereğini kaydetti.

Hastaya ceza erteleme

Ağır hastalık nedeniyle infazın ertelenebileceğini de belirten Babacan "Tasarıyla toplum için tehlike oluşturmamak şartıyla ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen mahkumun cezasının infazı iyileşinceye kadar, tedavi oluncaya kadar ertelenebilecek, geri bırakılabilecek" dedi.

Babacan, bu değişiklikle şu anda cezaevindeki yaklaşık 310 kişinin durumunun yeniden değerlendirilebileceğini vurguladı.