Kent merkezi Dalyan Mahallesi'nde Mehmet Ali Ballı, epilepsi hastası annesi Havva Ballı'nın (53) havale geçirmesi üzerine 112 Acil Servis hattını arayarak ambulans istedi. Aradan bir süre geçmesine rağmen ambulansın gelmemesi üzerine Ballı, tekrar 112'yi aradı. Buradaki görevliler de Ballı'ya ambulansın gönderildiğini söylediler. Ancak aradan yarım saat geçmesine rağmen ambulansın gelmemesi üzerine Ballı, yürüyerek 112 Acil Servis istasyonuna gitti.
Burada ambulans şoförlerinin aralarında olaya kimin gideceği konusunda tartıştıklarını gördüğünü öne süren Ballı, bunun üzerine annesinin hasta olmasına rağmen görevlilerin aralarında tartışmalarına tepki gösterdi. Ballı'nın 112 istasyonuna gitmesinin ardından annesini almak için ambulans, Havva Ballı'nın evinin bulunduğu Dalyan Mahallesi'ne gönderildi. Hasta, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.
Ballı, bu gelişmelerin ardından İl Sağlık Müdürlüğüne başvurarak ambulansın geç gelmesi nedeniyle şikayetçi oldu. İl Sağlık Müdürlüğü de şikayet üzerine konu hakkında inceleme başlattı.
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise konuyla ilgili olarak, hasta yakınını şikayeti üzerine ambulans şoförü hakkında soruşturma başlatıldığını ifade ederek, ''Dün gece 112 acil servis görevlilerimiz iki ayrı olaya müdahale ediyorlardı. Bu nedenle son vakaya Rize Devlet Hastanesinin ambulansı yönlendirildi. Ancak ambulans şoförü hastaya gitmek yerine 112 istasyonuna gelmiş ve bir tartışma yaşanmış. Konuyla ve ambulans şoförü ile ilgili inceleme başlattık'' diye konuştu.