Hatay'ın Samandağ ilçesinde dün akşam saatlerinde  Suriye rejim güçlerine ait bir savaş uçağı düştü. Uçağın pilotu ise saatler sonra Altınözü ilçesinin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi'nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40 kilometre güneyde bulundu. Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını ve bir uçağın düştüğünü pilotların paraşütle atladığını gören köylüler jandarmaya ihbarda bulundu.İhbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı. Önce uçağın enkazına ulaşıldı, daha sonra ise pilotun paraşütü bulundu. 

 9 SAAT SONRA BİTİKİN BİR HALDE BULUNDU 

 Alınan bilgiye göre, savaş uçağın düşmesinin ardından, görgü  tanıklarının ifadesi doğrultusunda paraşütle atladığı belirlenen pilotun  bulunabilmesi için havadan ve karadan arama çalışması yapıldı. Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra arama kurtarma  köpeklerinin de katıldığı çalışmada, Altınözü ileçisi  Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi  mevkisinde pilotun paraşütünün bulunması üzerine, çalışmalar bu alanda  yoğunlaştırıldı. 

Yağış nedeniyle bölgenin çamurlu olması ve pilotun ayak izlerinin  kaybolması çalışmaları güçleştirdi. Pilotun yüksek yerlere çıkarak, telsiz bağlantısı kurabileceğini  değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara  ağırlık verdi. Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün  bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu. 

PİLOT SURİYELİ

Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ve ismi henüz belirtilmeyen pilot,  ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay  Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Bu arada düşen uçağın tek kişilik olduğu ve uçakta başka kimse olmadığı anlaşılınca bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.
"DÜŞME NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR"
Düşen uçakla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının Hatay'a düştüğünü, uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini belirtti.