İSTANBUL hava durumu son tahminler meteoroloji açıkladı bugün yağmur Salı günü kar var. 27 Kasım hava durumu raporlarına göre öğleden sonra İstanbul'da sağanak yağış bastıracak. Yeni haftada ise yurt genelinde sıcaklık düşüyor İstanbul'da karla karışık yağmur var.
Öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısının, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da bugün parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde sisli, zamanla çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK BAKAN AÇIKLADI

Kar ne zaman yağacak sorusunun yanıtı 30 Kasım 2016 Çarşamba. Bakan Veysel Eroğlu'nun açıklamasına çarşamba başlayacak kar yağışı tüm Türkiye'de etkili olacak.
Bakan Eroğlu, “Yağmur yağış geliyor, belki yarın kar gelir. Batıdan itibaren Allah nasip ederse gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta herhalde salı, çarşambadan itibaren Türkiye’yi kaplayacak. Bugün pazar Trakya ve Ege’den başladı. Pazartesiden itibaren Afyon’a doğru geliyor. Salı günü Afyon, çarşamba aşağı yukarı Türkiye’nin doğu kısmını da kaplıyor.

TÜM TÜRKİYE'Yİ KAPLIYOR
Perşembe, cuma öbür hafta sonunda yağışlar cumartesi günü terk ediyor. Sadece Ege Bölgesi'nde kalıyor, yani aşağı yukarı kar yağışları da başlayacak. İnşallah hayırlı olur, bereketli olur. Yani yağışlar bekleniyor. Bu yeşil olanlar tamamen yağış, bugün en batıdan başladı, Marmara, Ege genişleyerek gidiyor işte. Pazar, pazartesi, salı, çarşamba özellikle çarşamba günü aşağı yukarı Türkiye’yi kar kaplıyor” diye konuştu.

İSTANBUL HAVA DURUMU BUGÜN YAĞMUR YARIN KAR

İSTANBUL hava durumu için kritik uyarı meteorolojiden geldi. İstanbul'da öğleden sonra sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar yarın da etkisini gösterecek.

KIYI EGE VE MARMARA'DA BUGÜN İÇİN DİKKAT

Meteoroloji, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağışlar nedeniyle, ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde, bu gece ve yarın (Pazartesi) Kıyı Ege ve Marmara bölge genelinde görülecek yağışların kuvvetli (21-50 mm), Pazartesi günü ve Salı (29.11.2016) sabah saatlerine kadar İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne’nin güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

YURT GENELİNDE HAVA SOĞUYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısının, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah Marmara'nın güney ve doğusu ile sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

TRABZON'DA BU İLÇELERDE KAR BEKLENİYOR... Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre Trabzon'da da hava sıcaklıkları etkili bir şekilde düşecek. Pazartesi hava parçalı bulutlu olurken tahmini sıcaklık 11 ile 20 derece arasında değişecek. Salı günü hava çok bulutlu sıcaklık 11 ile 18 derece arasında değişecek. Çarşamba gününden itibaren ise hava yağmurlu olacak. 5 günlük hava tahmininde Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü hava yağmurlu olacak. Çarşamba 10 ile 11, Perşembe ve Cuma günü 6 ile 7 derece arasında hava sıcaklığı olacak. Trabzon’da Çaykara, Şalpazarı, Tonya, Uzungöl’de Çarşamba gününden itibaren kar yağışı beklenirken Maçka, Köprübaşı, Hayrat, Düzköy, Dernekpazarı’nda ise karla karışık yağmur bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 15

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde pus ve sisli 14

İstanbul: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde sisli, zamanla çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, zamanla çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (Yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 18

Adana: Az bulutlu ve açık 21

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 4

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 14