HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili genel seçimi için oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu'nda kullandı.

Demirtaş, görevlilerin nüfus cüzdanını kontrol etmesinin ardından "1114" numaralı sandıkta oy verdi.

Bu arada okulun önünde toplanan bazı partililer, Demirtaş lehine sloganlar atarak alkış tuttu.

Demirtaş, oy verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, zorlu, zahmetli, sıkıntılı bir seçim kampanyasını tamamladıklarını söyledi.

"SEÇİM SONUÇLARI NE OLURSA OLSUN.."
Demirtaş, sandıktan yarınların çıkacağını, sadece bugünü ilgilendiren sonuçlar olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Her şeye rağmen, bütün olumsuzluklara rağmen biz başaracağımıza, hep birlikte özgür yarınları yaratacağımıza inanıyoruz. Birlikte, beraber yaşamı güçlendireceğimize inanıyoruz. Seçim sonuçları ne olursa olsun bütün halkımız için ülkemiz için hayırlı olsun. Hiç kimse umudunu yitirmesin, hiç kimse geleceğe dair heyecanını yitirmesin diyorum. Bu ülkenin çok güçlü bir demokrasi dinamiği var. Biz o demokrasi dinamiğine güvenerek seçimlere girdik, kampanyamızı da bunun üzerine yürüttük. Bu seçim inşallah, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, kendini yabancı hissetmediği, ikinci sınıf yurttaş hissetmediği bir anayasaya vesile olsun."