Silopi'de düzenlenen mitingde konuşma yaparken fenalaşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hastaneye kaldırıldı.

KÜRSÜDE FENALIK GEÇİRDİ

Buldan, Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Silopi Devlet Hastanesinin arkasındaki alanda düzenlenen mitinge katıldı. Buldan, kürsüde konuşma yaparken, fenalık geçirerek, düştü.

"ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK" KONUŞMASI ESNASINDA BAYILDI

Nevruz alanında yapılan mitinge HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bölge belediye eşbakanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Milletvekili Selma Irmak, Öcalan’a özgürlük için alanda toplandıklarını ve Öcalan serbest bırakılana kadar mitinglerine devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan fenalaştı. Yanında bulunan gazeteciye tutunarak dengesini sağlamaya çalışan Buldan sahneye yığıldı. Çevredekilerin ilk müdahalesi ile kendine gelen Pervin Buldan, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.



TANSİYONU DÜŞTÜ

Çevredekilerin müdahalesinin ardından kendine gelen Buldan, tansiyonunun düştüğünü ve bu yüzden rahatsızlık geçirdiğini belirtti.

Buldan daha sonra kontrol amaçlı ambulans ile Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı.